Astfel, România s-a situat pe primul loc la comenzile de kebab din ultimul an la nivel global, din toate cele 23 de ţări în care operează Glovo.
În topul sortimentelor de kebab comandate de utilizatori se numără shaorma mare de pui, kebab la farfurie mare, shaorma cu carne de curcan şi kebap de pui cu brânză.
Citește și: VIDEO Trei elevi, în stare de ebrietate la școală. Unul dintre ei, pus jos. Acuzații de abuz
De asemenea, în clasamentul celor mai apreciate ingrediente se situează puiul, urmat de curcan, vită, amestec mix şi falafel.
Totodată, mai mult de jumătate de milion dintre comenzile de kebab sunt livrate în formatul la farfurie, cu o creştere a cererii cu 17% faţă de 2022, se menţionează într-un comunicat al platformei de comenzi online.
"Minutul de aur s-a înregistrat anul trecut pe 21 noiembrie, la ora 19:14, când s-au livrat peste 30 de comenzi de kebab în toată ţara. De asemenea, ziua în care au fost livrate cele mai multe comenzi din ultimele 12 luni a fost 8 martie, când s-au livrat peste 600 de porţii de kebab pe oră, urmată de 12 ianuarie şi 15 martie. În ceea ce priveşte intervalul orar, vârful comenzilor a fost înregistrat la ora 19:00, utilizatorii preferând kebabul în special pentru masa de seară. Astfel, 35% dintre comenzile din ultimul an au fost livrate în intervalul 18:00 - 21:00, în timp ce 27% dintre comenzi au fost plasate între 12:00 - 15:00", se arată în comunicat.