Făina de greiere, considerată o excelentă sursă de proteine și aprobată de Comisia Europeană pentru consum uman, a început deja să fie comercializată în România, de o firmă specializată în vânzarea de produse BIO.
Făina este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită (70% proteine), are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași).
Citește și: Povestea celui mai temut spărgător din România. Ar fi dat o mie de spargeri, și câte patru pe zi.
Potrivit descrierii, făina de greieri se obține din greieri mari fară aripi. Un exoschelet nu este încă format, astfel că insectele sunt mai ușor de digerat. Făina proteică din greieri are o ușoară aromă de nucă și este bogată în proteine, scriu comercianții. În plus, nu conține aditivi, chimicale sau conservanți și nici antibiotice „spre deosebire de creșterea animalelor, insectele nu prezintă risc la bacterii”.
Însă prețul este ca pentru un produs de lux: 96,25 lei pentru 100 de grame de făină din greieri.
Făina este făcută 100% din greieri și conține proteine de aceeași calitate ca și carnea de vită (70% proteine), are mai mult omega-3 și omega-6 decât somonul (20% acizi grași).