Cozonacul pufos, cu miez aerat și crustă rumenă, este sufletul mesei de Paște și amintirea vie a copilăriei petrecute în bucătăria bunicii. Însă rețeta perfectă nu stă doar în ingrediente, ci în gesturi blânde, răbdare și câteva secrete transmise din generație în generație.
Ce efect au, de fapt, îndulcitorii artificiali? De ce nu sunt recomandați dacă vrei să slăbești? Noi studii pun la îndoială folosirea înlocuitorilor de zahăr.
Ce să alegi dintre o gustare sărată și una dulce? Care e mai sănătoasă? Dieteticienii dau verdictul și spun ce alimente sunt alternative bune la snackurile dulci și sărate.
La ce să fie atenți părinții, dacă le dau celor mici ciocolată neagră? În ce cantitate e sigură? Pediatrii și nutriționiștii spun că există câteva lucruri de știut înainte de a le oferi ciocolată neagră copiilor.
Două fabrici de zahăr se închid. Deja a fost oprită producția. Sute de oameni rămân fără slujbe și vor îngroșa rândurile șomerilor.