Vacanţa la schi s-a transformat într-un coşmar, pentru 28 de elevi şi părinţii lor. Au plătit 2.000 de lei de fiecare, pentru o tabără în Poiana Braşov, în Masivul Postăvaru, şi s-au ales după doar două zile cu o toxiinfecţie alimentară pe cinste şi perfuzii, pe patul de spital.
Tabără de copii cu ciorbă cu apă de la WC
Părinţii aduc acuzaţii grave. Ei spun că mâncarea a fost gătită cu apă din toaletă. Inspectorii ANPC nu au dat încă de proprietar, dar DSP a închis pensiunea.
„Ne-a venit mâncarea comandată în loc de porcăriile ălora. De 10.000 de ori mai bună. De un miliard de ori mai bună. Mulţumim!”, spune un părinte.
Pentru elevii plecaţi la schi în Poiana Braşov vacanţa şi distracţia s-au terminat brusc. După doar două zile în tabără, copiilor li s-a făcut rău, rând pe rând.
Citeşte şi: Florin Răducioiu: "Tot timpul făceam perfuzii cu un lichid roz. Luam Micoren ca pe dulciuri"
„Vărsături până la deshidratare, glicemie foarte mică. Mi-au zis domnii doctori de acolo, i-au făccut nişte injecţii, perfuzii. Mi-am luat copilul în pătură şi am fugit cu el, la Braşov”, spune Bogdan Munteniţă, tatăl unui copil din tabără.
Ciorba de la prânz ar fi fost problema, spun copiii. Dar nici apa nu era de băut, conform Brasov.net.
„Le-a fost servită o ciorbă cu apă din hazna, mai pe scurt. Înţeleg că apa avea un miros ciudat. Apa cu care urma ca ei să se spele pe dinţi, să îşi facă duş, le-a fost şi servită la masă.
Citeşte şi: Epurările lui Putin: Savant, deconectat de la perfuzii și închis pentru trădare. A murit în 48 ore
Nişte crenvurşti care nu prea erau crenvurşti. Li s-a promis muşchi de vită care de fapt era parizer. Chestii româneşti”, adaugă Munteniţă.
„A simţit că mirosea mâncarea urât. Nu a putut să se spele pe dinţi, pentru că mirosea foarte urât apa, şi s-a oprit, nu a mâncat”, mărturiseşte mama unui copil din tabără.
La spital, pe perfuzii
În tabără erau 28 de copii din Bucureşti, cu vârste între 8 şi 14 ani. Doi dintre ei au ajuns la spital, pe perfuzii. Profesorii organizatori au sunat alarmaţi familiile elevilor.
„Ce au avut la masă? Mâncare care nu e comestibilă, congelate preparate într-o apă care nu ştiu dacă provine de la reţeaua curentă. Nu au primit fructe, nu au primit desert copiii.
După două zile, a trebuit să asigurăm mâncarea copiilor, să dăm bucătarul afară din locaţie, a trebuit să le asigurăm copiilor apă, pentru spălat pe dinţi. Li s-a făcut rău, au vomitat.
A trebuit să ducem doi copii la spital, o fetiţă şi un băieţel”, spune Cătălin Voinea, profesorul organizator.