Chiar și cei mai buni bucătari adaugă uneori prea multă sare la o rețetă, însă acest lucru nu înseamnă că mâncarea trebuie aruncată. Bucătarul Wolfgang Puck a împărtășit un truc prin care poți salva o ciorbă care este mult prea sărată.
Ai nevoie doar de un cartof. Iată ce trebuie să știi.
Ai pus prea multă sare în ciorbă? Un truc te ajută să salvezi întreaga oală cu mâncare
Tot ce trebuie să faceți este să decojiți un cartof și să îl aruncați în oală. Lăsați cartoful să fiarbă în supă timp de aproximativ 15-20 de minute.
Pe măsură ce cartoful se gătește, va absorbi o parte din excesul de sare din supă. Când sunteți mulțumit de gustul supei, puteți scoate cartoful. Sau, dacă cartoful nu este prea sărat, îl puteți servi ca gustare. Și uite așa, aveți o supă perfect condimentată.
De ce un cartof este soluția
Știința din spatele trucului cu cartoful constă în amidonul cartofului. Când fierbe într-un lichid, cartoful acționează ca un burete, absorbind o parte din apa sărată.
Citește și: Ingredientul secret ce să îl adaugi în ciorba rădăuțeană. Este numit „aurul galben”, îl ai în casă
Acest proces poate ajuta la echilibrarea aromelor. Deși cartoful nu va absorbi tot excesul de sare, el poate ajuta la reducerea sării la un nivel mai ușor de gestionat.
Alte moduri de a salva supa prea sărată
Dacă trucul cu cartofii nu este suficient pentru a vă salva supa, puteți încerca să o diluați adăugând mai mult bulion cu conținut scăzut de sodiu, apă sau un strop de smântână.
Citește și: Nu mai puneți smântână în ciorbă. Există un ingredient „special” care face ciorba și mai gustoasă
Acidul (gândiți-vă la oțet sau suc de lămâie sau lime) poate fi, de asemenea, util pentru această problemă, scrie Parade.