Condimentul denumit și „aur portocaliu” care produce colagen și reduce ridurile. Costă doar 9 lei. Ce spun specialiștii despre beneficiile lui și despre ce ingredient este vorba.
Curry, condimentul denumit și „aur portocaliu” care produce colagen și reduce ridurile
Colagenul unei proteine căia nutriționiștii și specialiștii în sănătate i-au acordat multă atenție în ultimii ani datorită acestor ofertelor sale beneficii pentru sănătate. Nu numai că este esențial pentru reconstrucția țesuturilor, dar este compusul prin excelență pentru a elimina temutele riduri și linii de expresie.
În acest moment, pentru a ajuta la creșterea aportului de colagen, este indicat să includă în alimentație alimente bogate în această proteină, dar și substanțe vegetale precum condimentele. Nu numai că sunt la fel de beneficii, dar versatilitatea lor nu va ajuta să le includă în viața de zi cu zi într-un mod mult mai simplu.
Citește și: Ingredientul secret pentru cozonacul perfect. Cum poți să îl faci pufos și gustos cu doar un detaliu
Curry este sufletul bucătăriei indiene, cu toate acestea, este mult mai mult decât un condiment. Acest condiment nu numai că adaugă sau aromă distinctivă și exotică rețetelor, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate, în special când vine vorba de proprietățile sale anti-îmbătrânire.
Curry este un amestec de condimente utilizat pe scară largă în gătitul diferitelor culturi, în special în India și Asia de Sud-Est. Pentru un indian, această substanță este orice tocană gătită într-un sos cremos și însoțită de orez; Cu toate acestea, în Europa este înțeles ca un condiment datorită timpului colonizării britanice.
Beneficiile condimentului curry pentru organsim
Una dintre componentele principale ale curry este turmericul, care conține un compus activ numit curcumină. Curcumina este cunoscută pentru proprietățile sale puternice antioxidante și antiinflamatorii, capabile să nu ajute în nenumărate aspecte ale sănătății și chiar ale aspectului nostru.
Antioxidanții sunt cruciali pentru combaterea radicalilor liberi din organism, care sunt molecule instabile care pot deteriora celulele și pot accelera procesul de îmbătrânire. Prin neutralizarea acestor radicali liberi, curcumina ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor, promovând o piele mai sănătoasă, cu aspect mai tânăr.
Curry - piele fără riduri. Cum se produce colagen?
Acest compus nu numai că poate reduce inflamația facială, dar are o mare capacitate de promovare a producției de colagen și de accelerare a funcției corpului de a forma unui țesut sănătos nou. Ajută la fel de elasticitate și fermă piele, prevenind ridurile.
Citește și: ADEVĂRAT SAU FALS: Sunt sau nu ouăle rele pentru sănătatea ta? E cazul să renunțăm definitiv la ouă?
Pe lângă turmeric, curry poate conține și alte condimente precum chimen, coriandru, schinduf, ghimbir și usturoi. Acestea condimente au, de asemenea, proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației din organism și protejează celulele de stresul oxidativ.
Ghimbirul, de exemplu, este cunoscut a fi ingredientul natural ideal pentru a preveni îmbătrânirea. Datorită componentelor sale antioxidante, nu poate ajuta să întârziam apariția ridurilor sau a liniilor de expresie. Pe lângă stimularea fluxului sanguin și menținerea pielii mult mai elastică și fermă.