De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți

DE Elena Petrescu | Actualizat: 10.10.2024 - 19:03
De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți - FOTO: Freepik(imagine cu rol ilustrativ)
De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți - FOTO: Freepik(imagine cu rol ilustrativ)
De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți - FOTO: Freepik(imagine cu rol ilustrativ)
De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți - FOTO: Freepik(imagine cu rol ilustrativ)

De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți, dacă vrei să îți iasă murături crocante și aromate, care să te țină până la primăvară.

SHARE

Prepararea murăturilor pentru iarnă necesită multă atenție, astfel încât acestea să reziste câteva luni în cămară fără a se strica.

Gospodinele trebuie să fie foarte atente, deoarece un ingredient care pare nesemnificativ poate afecta calitatea finală a murăturilor.

De ce să nu mai pui APĂ când pregătești murăturile. Greșeala repetată a româncelor pe care s-o eviți

Pentru a obține murături crocante și aromate, este foarte important ca zeama să fie de calitate bună. Ca să evităm mucegaiul și tulburarea, trebuie să fim atenți la ingredientele pe care le folosim.

Evită să folosești apa de la robinet

Apa de la robinet poate face ca murăturile să arate neplăcut și tulbure.

Deoarece această apă este adesea dură, este recomandat să o fierbi înainte de a o turna peste legumele pe care vrei să le conservezi pentru iarnă.

Ideal ar fi să fierbi apa cu o zi înainte de a o folosi, pentru a te asigura că nu va afecta calitatea murăturilor.

Citește și: Varza murată: cum să o faci ca să iasă PERFECTĂ. Singura rețetă folosită de gospodinele adevărate!

Alege sarea potrivită pentru murături

Sarea de masă nu este cea mai bună opțiune pentru conservarea murăturilor.

Există sare specială pentru murături, care va ajuta să rămână bune pe parcursul întregii ierni, fără a tulbura zeama. 

Sarea de masă conține un aditiv care împiedică formarea bulgărilor și o menține fină.

Citește și: De ce să pui bicarbonat de sodiu pe carne înainte să o gătești. Trucul experților, acum și al nostru

Totuși, acest aditiv poate face ca zeama să devină tulbure, ceea ce nu este de dorit.

Dacă zeama murăturilor a început să devină tulbure și să aibă un miros neplăcut, este posibil ca borcanele să nu fi fost sterilizate bine.

Borcane de murături pregătite pentru iarnă

De asemenea, este foarte important ca zeama să acopere complet legumele din borcan, pentru a preveni stricăciunea acestora.

Citește și: Cine a inventat salamul de Sibiu? De unde i-a venit numele? Legătura lui cu carnea de cal

Borcanele cu murături trebuie păstrate într-un loc răcoros, iar temperatura din cămară este esențială pentru păstrarea calității.

Dacă locul unde depozitezi murăturile este prea cald, riscul de a apărea floarea și mucegaiul crește rapid, ceea ce va compromite conținutul borcanelor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te