Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma. Ce trebuie să faci?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.06.2024 - 08:10
Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma. Ce trebuie să faci? - Foto: Getty Images / imagine cu rol ilustrativ

Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma. Ce trebuie să faci? Iată ce dietă face acum ravagii printre internauți.

SHARE

Metoda prin care poți scăpa de kilogramele în plus, mâncând shaorma. Ce trebuie să faci? Iată ce dietă face acum ravagii printre internauți.

Citește și:  Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Scapă de kilogramele în plus, mâncând shaorma 

Shaorma este, fără dar și poate, mâncarea națională a românilor, după tradiționalii mici și cartofi prăjiți, și o afacere de mega-succes, cu cifre de zeci de milioane de euro, în special pentru turcii și arabii care au adus-o în România.

Shaorma a devenit vedetă în țara noastră iar motivul pentru care este atât de căutată? Păi este un produs autentic, uşor de mâncat, rapid, accesibil şi, mai ales, gustos.

De fapt, shaorma este cel mai sănătos aliment de tip-fast food DACĂ știi ce ingrediente să eviți.

În cuvinte puține, shaorma este un preparat culinar care în buna tradiție românească este alcătuit din: lipie, în care sunt adăugate legume (roşii, castraveți, varză), nelipsiții cartofi prăjiți, carne friptă (pui, vită, miel), castraveți murați, condimente și diverse sosuri.

Shaorma pe care o știm noi diferă destul de mult de cea consumată în lumea arabă, unde se spune că ar fi apărut pentru prima dată. Astfel, singurele ingrediente specifice sunt lipia și carnea coaptă prin rotire.

În rest, totul diferă, de la legume până la celebrele sosuri. La origine, shaorma se asezonează cu tabbouleh, vinete, fattoush sau chiar ananas. Cât despre sosuri, în Liban acestea sunt pe bază de năut iar în Grecia este nelipsit sosul tzatziki.

Cum slăbim cu shaorma?

În primul rând este necesar să îți faci creierul să se raporteze diferit la termenul de „shaorma'. Dacă îi vei da zilnic un produs despre care îi vei spune că este shaorma, după o perioadă va începe să creadă. Studiile spun că avem nevoie de 20 de zile în care să repetăm constant un obicei pentru ca acesta să fie memorat.

Acest lucru nu înseamnă să te păcăleşti, ci doar să priveşti din alt punct de vedere. Poți prepara o shaorma delicioasă în casă, cu o compoziție diferită de cea care se găseşte în restaurantele de tip fast food, dar care să fie sănătoasă şi săracă în calorii.

Ai nevoie de:

– lipii proaspete; 

– salată verde sau varză proaspătă;

– 50 grame piept de pui la grătar;

– sos preparat dintr-o linguriṭă ulei de măsline, usturoi pisat, o lingură de iaurt degresat;

– chimen; 

– ceapă – după gust.

Poți prepara shaorma adăugând ingredientele de mai sus în ordinea în care vrei. Poți pune salată verde din belşug sau varză.

Citește și: Băutura cu ingrediente din cămară care te ajută să slăbeşti. Are puține calorii şi peste 95% apă

De asemenea, în unele zile poți înlocui pieptul de pui cu peşte slab la grătar sau la cuptor. Mai poți adăuga o roşie proaspătă. Important este să crezi că aceasta este noua rețetă de shaorma.

Se poate consuma zilnic, fără nicio grijă. Respectȃnd rețeta, într-o lună vei slăbi câteva kilograme uşor şi sănătos. Este important să te hidratezi bine, iar la desert şi gustare să te mulțumeşti cu fructe proaspete sau iaurturi degresate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te