În loc de smântână, în ciorbă se poate pune lapte bătut, potrivit bucătarilor. Are și mai puține calorii și face unele ciorbe și mai gustoase.
În cazul ciorbei clasice de cartofi, de exemplu, aceasta poate fi asezonată cu lapte bătut, obținând astfel un preparat absolut delicios. Dar, există multe alte ciorbe care pot fi combinate perfect cu lapte bătut, relatează Spynews.ro. De exemplu, de dovlecei.
Citește și: Care este rețeta siropului de ceapă și miere care te scapă de tuse? Unde trebuie păstrat 12 ore?
Nu mai puneți smântână în ciorbă. Rețetă de ciorbă de dovlecei asezonată cu lapte bătut
Ingrediente
- 2 dovlecei, de mărime medie;
- o ceapă;
- 1 morcov mic;
- 500 ml lapte bătut;
- ulei de măsline;
- sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara o ciorbă de dovlecei cu lapte bătut, prima dată se spală dovlecelul și se curăță de coajă.
Apoi, urmează pasul în care se taie pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime. În continuare, se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare.
Citește și: Ce știm despre cartofii dulci? Iată 5 rețete sănătoase pe care le poți prepara cu ușurință acasă
După aceea, ceapa și morcovul se pun într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, iar apoi se adaugă dovleceii și două căni cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi.
Asigurați-vă că legumele sunt fierte complet și opriți focul. Turnați, apoi, ușor, laptele bătut, amestecând continuu. Puneți sare după gust și puteți „stropi” puțin ciorba și cu ulei de măsline.