Căpșunile se pot strica într-un timp scurt, însă există metode prin care puteți menține fructele proaspete aproape o săptămână după ce le-ați cumpărat.
Căpșunile, având un procent de 90% apă în compoziție, sunt un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Din acest motiv, căpșunile trebuie consumate cât mai repede după ce sunt cumpărate. Cu toate acestea, există un truc ieftin prin care poți să te bucuri de căpșuni și după o săptămână.
Pentru a vă păstra căpșunile proaspete mai mult timp, tot ce trebuie să faceți este să le puneți într-un amestec de apă rece și un strop de oțet alb timp de aproximativ două minute. Este esențial să setați un cronometru și să evitați înmuierea căpșunilor pentru prea mult timp, deoarece acestea ar putea căpăta un gust de oțet, dar acest lucru nu se va întâmpla dacă este vorba doar de câteva minute.
Citește și: Leguma care te scapă de mușcăturile de țânțari în serile de vară. Nu se vor putea așeza pe piele
Oțetul, prin proprietățile sale antibacteriene, este capabil să elimine atât bacteriile, cât și sporii de mucegai, curățând în același timp orice reziduu de pe căpșuni.
După ce ați spălat bine căpșunile, lăsați-le să se usuce la aer pe blatul din bucătărie înainte de a le șterge cu un prosop de hârtie.
Citește și: Planta care te scapă complet de căpușe pe timpul verii. Un buchet costă doar 9 lei
Cel mai important lucru când vine vorba de depozitarea căpșunilor este să vă asigurați că sunt uscate.
Odată ce căpșunile sunt uscate, puneți-le într-un recipient etanș, cu un prosop de hârtie deasupra, care va absorbi orice urmă de umezeală.
Cu acest truc, căpșunile vor ține cu 5-7 zile mai mult în frigider. Căpșunile pot fi și înghețate, pentru a fi folosite apoi la smoothie-uri sau sucuri.