Vine vara și încă ești în căutarea unei băuturi răcoritoare și sănătoase care să nu pună pe tine kilograme în plus și mai ales să te ajute să obții un bronz precum starurile de la Hollywood? Ei bine, sucul de roșii ar putea fi răspunsul.
Alimentul minune care ajută obținerea unei piele bronzate și frumoase pe tot parcursul verii
Potrivit experților, acest suc este o alegere excelentă pentru a te hidrata în timpul caniculei, oferind beneficii suplimentare pentru sănătate.
"Sucul de roșii nu îngrașă și are mult potasiu, spre deosebire de alte fresh-uri din fructe care conțin fructoză."
De ce sunt roșiile atât de benefice?
Acestea sunt o sursă bogată de licopen, un pigment din familia carotenoizilor care oferă protecție împotriva razelor ultraviolete. Acest lucru poate ajuta la obținerea unei piele bronzate și frumoase pe tot parcursul verii.
"Roșiile conțin licopen, care are rol de protecție împotriva razelor UV."
Citește și: De ce roșiile au apărut în Țările Române cu 300 de ani după restul Europei? Marea spaimă a oamenilor
În plus față de beneficiile pentru piele, roșiile sunt recunoscute pentru conținutul lor nutritiv. Acestea au puține calorii și sunt bogate în fibre și minerale esențiale.
Sursa foto: Profimedia images
Licopenul din roșii este un compus liposolubil, ceea ce înseamnă că se absoarbe mai bine în prezența grăsimilor. De aceea, adăugarea puțin ulei în preparatele cu roșii poate spori absorbția nutrienților.
De asemenea, licopenul din roșii este asociat cu diverse beneficii pentru sănătate.
Citește și: Ce mâncau Mihai Viteazu, Ștefan cel Mare sau Mircea cel Bătrân. Aveau un stil de viață sănătos
Consumul de suc de roșii scade riscului de cancer și de infarct
Consumul regulat de suc de roșii a fost asociat cu scăderea riscului de cancer de prostată și de infarct.
Cercetările arată că un aport ridicat de licopen poate reduce semnificativ riscul de infarct și poate oferi protecție împotriva altor tipuri de cancer, precum cel pulmonar sau de stomac.
Sursa foto: Profimedia images
În plus, consumul de roșii poate îmbunătăți absorbția fierului din alte alimente, cum ar fi carnea și legumele. "Aciditatea din roșii sporește absorbția fierului din alte alimente."
Pe lângă toate aceste beneficii pentru sănătate, sucul de roșii este o alternativă mai sănătoasă și mai slab caloric decât alte sucuri din fructe, conținând doar jumătate din caloriile și o cantitate mult mai mică de fructoză comparativ cu sucul de portocale.
Așadar, în această vară, nu ezitați să profitați de roșiile proaspete sau gătite. Ele pot fi adăugate în diverse feluri de mâncare sau consumate sub formă de salată, supă sau suc, oferind nu doar gust și culoare, ci și o serie de beneficii pentru sănătate.