Care este meniul de Crăciun al pușcăriașilor din România? Sarmalele și friptura nu vor lipsi pe 25 decembrie nici măcar de pe masa persoanelor private de libertate, când vor avea parte de o mărire a normei de hrană zilnice.
Care este meniul de Crăciun al pușcăriașilor din România? Ce mănâncă de 5,50 lei?
Și în închisorile din România, persoanele private de libertate se vor putea bucura de o atmosferă festivă cu ocazia Crăciunului.
Chiar dacă nu se vor compara cu bunătățile de pe masa celorlalți români, ei vor avea un meniu special, mai ales că, pentru această zi de sărbătoare norma de hrană se mărește substanțial.
Astfel, dacă în mod obișnuit, norma de hrană pentru persoanele private de libertate se încadrează între 2,96 și 3,11 lei/zi, exclusiv TVA, pentru ziua de 25 decembrie valoarea financiară maximă a normei este în cuantum de 5,50 lei/zi/persoană, exclusiv TVA.
Citește și: Ce Târguri de Crăciun mai sunt deschise în București? Programul complet al concertelor
Potrivit oficialilor Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) - aflată în subordinea Ministerului Justiției - există câteva preparate tradiționale care ar putea ajunge pe masa festivă în prima zi de Crăciun, în măsura în care regimul alimentar și/sau religia deținuților o permit, scrie bizbrasov.ro.
Meniul din ziua de Crăciun
Mic dejun:
Ceai, pâine, brânză, pate de porc/pasăre, tobă (în funcție de regim alimentar și religie).
Prânz:
Felul I: Ciorbă de porc / pui / vită (în funcție de regim alimentar și religie);
Felul II: Sarmale / Varză „à la Cluj”, cozonac, apă minerală.
Cină:
Piure de cartofi, friptură de porc / pui (la cuptor), salată, fructe (în funcție de regim alimentar și religie).
Și străinii care vor petrece sărbătorile de iarnă în centrele de cazare în așteptarea aprobării cererii de azil sau cei care sunt custodiați – gestionate de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) – au ocazia să simtă atmosfera festivă.
Citește și: VIDEO Prin ce dramă a trecut Cristi Pațurcă la Revoluție? Unde a compus „Imnul golanilor”?
Potrivit reprezentanților IGI, în ceea ce privește centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică, planurile alimentare sunt întocmite în măsura în care să fie respectată religia, precum și tradiția și obiceiurile alimentare ale străinilor cazați.
Străinii luați în custodie publică în România sunt cazați în cele două centrele închise, special amenajate, situate în localitățile Otopeni – lângă Aeroportul Internațional Henri Coandă – și Arad, în apropierea frontierei de vest a țării, mai scrie sursa citată.