Cât costă să iei masa la o tavernă din Grecia în comparație cu restaurantele de pe litoralul nostru

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.06.2022 - 11:48
Cât cost să iei masa la o tavernă din Grecia în comparație cu restaurantele de pe litoralul nostru/FOTO: Pixabay
Cât cost să iei masa la o tavernă din Grecia în comparație cu restaurantele de pe litoralul nostru/FOTO: Pixabay

Un român a cerut informații pe rețelele sociale în legătură cu prețurile din stațiunile din Grecia, fiind îngrijorat de zvonurile privind scumpirile în țara vecină Bulgariei. „Au crescut cu aprox. 1 euro. În unele părți sau la unele feluri, n-au crescut”

SHARE

Este perioada vacanțelor și tot mai mulți români se gândesc unde să își petreacă concediul mult așteptat.

Pe grupul de Facebook Forum Grecia, un utilizator a întrebat dacă zvonurile privind creșterea prețurilor în stațiuni sunt adevărate. Acesta a vrut să afle, de la turiștii care au fost recent pe insule, care este, de fapt, situația.

Zeci de români i-au răspuns la mesaj, spunând că nu este vorba despre o „explozie” a prețurilor, dar sunt creșteri. Spre exemplu, pentru o masă ar putea adăuga câțiva euro în plus față de prețurile din anii trecuți.

Românii care au mers anul acesta în Grecia spun că scumpirile din mai „decente” decât cele de la noi din țară.

Citește și: VIDEO Invadarea Taiwan-ului de către China, un cataclism economic. Industriile IT și auto, în colaps

„Probabil la cei 45-60 de euro pe care îi plăteați înainte o să mai adaugati încă 5-8 euro. Noi am plătit per familie cu 4 membri undeva între 50 și 70 de euro per masă. Mi se par mai decente scumpirile la ei vs România.”, a fost răspunsul utilizatorului.

Citește și: VIDEO Războiul s-a mutat în apropierea României. Bombele rușilor au ajuns aproape de brațul Chilia

O altă turistă care abia a revenit din vacanță susține că prețurile au crescut cu aproximativ cu un euro. Mai mult, aceasta spune că prețurile au rămas aceleași în anumite zone sau pentru unele preparate.

„Doar ce ne am întors. Au crescut cu aprox. 1 euro. În unele părți sau la unele feluri, n-au crescut. Vacanță frumoasă, nu vă mai stresați!”, a scris aceasta.

Prețurile în Thassos - destinația favorită a românilor

O turistă care a fost în Thassos în prima jumătate a acestei luni spune că prețurile sunt mai mari cu aproximativ 15-20% la taverne. În schimb, benzina este destul de scumpă. Litrul de benzină ajunge chiar și la 2,5 euro pe insulă.

„Aperitivele sunt între 3 și 4 euro, felul 2 între 8,5 și 10 euro porția, berea 4 euro la 500 ml. Cea mai scumpă mi s-a părut benzina. La 1.06 am luat cu 2,29 euro litrul, iar la întoarcere, 2,42 euro. În insulă este 2,5 euro litrul. Și feribotul puțin mai scump.

În Creta, prețurile au crescut cu 20-30% față de anul trecut. „Masa de prânz de azi: două startere, două feluri principale, o bere, o cafea frape, două ouzo – 61,50 de euro.”, a explicat aceasta pe grupul de Facebook.

În Corfu, mai exact în Agios Gordios, o cină pentru două persoane costă 50-70 de euro, potrivit unei alte turiste.

Cât costa să iei masa la un restaurant din Mamaia

Mamaia rămâne stațiunea campioană  și în ceea ce priveşte preţurile mari la produsele sau serviciile pentru turişti, iar anul acesta, un şezlong poate fi închiriat pentru sume între 50 şi chiar 100 de lei.

Pentru un prânz sau o cină la restaurant exclusivist cu specific pescăresc, în Mamaia Nord, propunerile, dar și prețurile sunt pe măsura zonei:

  • salată de caracatiță: 40 lei
  • plătică de mare: de la 13 lei/100 gr
  • calcan: 25 lei/100 gr
  • midii: 25 lei
  • stridii: 22 lei
  • scoici St.Jaques: 33 lei/100 gr
  • coadă de homar: 57 lei/100 gr
  • picioare de crab de Alaska: 59 lei/100 gr
  • creveți:large 29 lei/100 g | extra large 39 lei/100 g | colossal 49 lei/100g

La restaurant din Agigea are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.

Pentru o masă la un restaurant cu specific mediteranean poate costa aproape 130 de lei de persoana.

La un alt restaurant din Mamaia o omletă țărănească costă 24 de lei, o ciorbă 18 lei și o ceafă de porc cu piure 44 de lei.

Un alt restaurant din zona „Cazino” din Mamaia 4 mici cu cartofi prăjiți și o salată costa 32 de lei.

Cât costă să te cazezi pe litoralul românesc

Un sejur de 7 zile la un hotel de 5 stele, Mamaia, costă puțin peste 10.000 lei, cameră dublă standard, cu mic dejun și prânz incluse.

O cameră dublă cu vedere la mare, la un alt hotel dotat cu cazino, din zona Mamaia Nord, pe aceeași perioadă: 7 zile, din 18 iunie, ajunge la 7.672 lei cu mic dejun inclus.

Specialiștii în turism spun că prețurile de pe litoralul românesc au crescut în medie cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te