Cât de periculoasă e pâinea pentru sănătate. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.11.2023 - 18:29
Cât de periculoasă e pâinea pentru sănătate. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ
Cât de periculoasă e pâinea pentru sănătate. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul - Foto: Arhive / imagine cu caracter ilustrativ

Cât de periculoasă poate fi pâinea pentru sănătate. Iată ce recomandări face medicul Vlad Ciurea și ce verdict a dat. Medicul este renumit pentru sfaturile sale atunci când vine vorba de sănătate și nutriție.

SHARE

Astăzi vom afla cât de periculoasă poate fi pâinea pentru sănătate. Iată ce recomandări face medicul Vlad Ciurea și ce verdict a dat. Medicul este renumit pentru sfaturile sale atunci când vine vorba de sănătate și nutriție.

Cât de periculoasă este pâinea pentru sănătate

Pâinea albă mai este numită și "alimentul gol", deoarece conține numai amidon, pe care organismul îl transformă în zahăr și grăsimi. În plus, această îngrașă, crește riscul de apariție a diabetului zaharat, nu este benefică pentru sănătatea inimii și, deoarece conține foarte puține fibre alimentare, favorizează apariția constipației.

Deși unii oameni au tendința de a consumă multă pâine albă în timpul meselor, este bine să fie precauți la riscurile pe care acest consum le presupune. Iată ce spune medicul Vlad Ciurea despre pâine și cât de periculoasă poate fi pentru sănătate. ”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier moleșește activitatea cerebrală.

Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a explicat renumitul neurochirurg.

Citește și:  Medicii care au picat examenul de rezidențiat cer să poată profesa. Ce spune Ministerul Sănătății

Acesta a dezvăluit și care este alimentul la care a renunțat de foarte mulți ani. Este vorba despre cartofi prăjiți.

”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te