Cum a explodat producţia de bere artizanală la Iaşi. Medicii şi IT-iştii, printre cei mai inventivi

DE Alex Darvari | 16.04.2022 - 13:27

După Bucureşti, disputăm locul al doilea cu Clujul, şi sunt opinii avizate că am sta mai bine. La nivel naţional sunt în jur de 70 de producători de bere "craft", iar 6 sunt din Iaşi.

SHARE

Un chirurg a fost cel care a făcut ca Iaşul să aibă prima sa berărie, pentru bolnavii de la Spitalul Sf. Spiridon. În 1786, Johann Golzdric Herlitz, chirurg la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, îi solicita domnului Moldovei, Alexandru Mavrocordat îngăduinţa de a permite “tot pe acel loc de lângă Bahluiu, să facă şi o fabrică de berărie, însă fără multă stricăciune de orzu, unde să lucreze îndestulare de bere pentru cii ce vor fi deprinşi cu acel fel de băutură". 236 de ani mai târziu, un medic oncolog este unul dintre cei şase producători locali de bere craft datorită cărora Iaşul a devenit un pol important pe piaţa berilor artizanale din România. Iar una dintre berile artizanale produse la Iaşi va întâmpina turiştii cu o etichetă cu brandul oraşului.

Citește mai mult pe Ziarul de Iași

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te