De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.12.2023 - 19:15
De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect  - Foto: Ego.ro / imagine cu caracter ilustrativ
De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect - Foto: Ego.ro / imagine cu caracter ilustrativ

De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect la cea mai iubită salată din perioada sărbătorilor.

SHARE

De ce se taie maioneza pentru salata de boeuf? Secretul pentru a avea sosul perfect la cea mai iubită salată din perioada sărbătorilor. 

De ce se taie maioneza?

Maioneza este unul dintre ingredientele de baza ale salatei boeuf, preferată de români nu doar în perioada sărbătorilor.

Citește și: Sarmale în foi de varză murată, à la Chef Scărlătescu sau à la Chef Bontea? Compară rețetele

Pentru că mulți aleg să prepare maioneză în casă, după rețete tradiționale cu ou sau fără ou, este important că toată lumea să știe de ce această se taie și ce se mai poate face după.

Când maioneza se taie, practic picăturile de ulei se unesc între ele și se separă de faza apoasă. Asta se întâmplă, de obicei, fie pentru că emulsia nu conține suficientă apă pentru cantitatea de ulei adăugată.

Pentru a salva maioneza care s-a tăiat, dacă problema a fost cauzată de excesul de ulei, cărțile de bucate recomandă adăugarea unui alt gălbenuș.

Un alt secret ar fi acesta. Începem prin a lua un nou vas curat din dulap. Punem în el un gălbenuş de ou şi o linguriţă de muştar, apoi adăugăm treptat uleiul de floarea-soarelui şi mixăm până când obţinem aproximativ trei linguri de maioneză.

Apoi, în loc să mai adăugăm din nou ulei, vom pune puţin câte puțin din maioneza tăiată. Amestecăm și continuăm așa până ce toată compoziția s-a legat bine. Dacă este nevoie, mai putem adăuga ulei.

Citește și: De ce cozonacul se numește așa? Care este originea desertului de Crăciun preferat de români?

De asemenea, pentru a preveni această greșeală, adaugă un gălbenuş de ou fiert lângă cel crud sau un cartof fiert, însă gustul final nu va fi acelaşi.

Alte greșeli pentru care se taie maioneza

Într-adevăr, maioneza se poate tăia în următoarele situații:

  • ouăle nu sunt proaspete 
  •  ingredientele  folosite pentru maioneză nu sunt la temperatura camerei
  • proporția dintre ingrediente nu este echilibrată: se adaugă prea mult ulei sau prea mult suc de lămâie
  • ingredientele (ulei și suc de lămâie) nu au fost adăugate treptat la preparat.
Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te