Centrul Vechi a fost aproape ca în vremurile de dinaintea pandemiei. Desigur, au fost mese mai puține și mai distanțate, însă clienții, majoritatea tineri, nu au prea au respectat regulile după cum se poate vedea în imagini.
Iată care sunt regulile pentru funcționarea teraselor:
- personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.
- trebuie luate măsuri de respectare a distanţei între angajaţi sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecţie (reducerea numărului de angajaţi şi lucrul în ture, folosirea de echipament de protecţie).
- la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.
- trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.
- nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii,
- la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,
- nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta,
- toate acestea se vor dezinfectata după plecarea clienţilor de la o masă.
- trebuie reorganizate circuitele de producţie şi livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaţilor,
- curăţenia şi dezinfectarea cu produse biocide a spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.
Terasele din Centrul Vechi au fost deschise încă de la miezul nopții Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea