PREMIERĂ CULINARĂ Carnea cultivată în laborator, debut istoric în Singapore

DE Adina Mutăr | 19.12.2020 - 15:33
sursă AFP
sursă AFP

Carnea de pui cultivată în laborator și-a făcut debutul sâmbătă într-un restaurant din Singapore într-o premieră culinară despre care creatorii săi au spus că ar putea ajuta la reducerea daunelor asupra mediului implicate de creșterea animalelor pentru hrană.

SHARE

Start-up-ul american „Eat Just” a a primit aprobarea să servească în restaurante preparate de pui, după ce Singapore a devenit prima țară care a permis vânzarea cărnii create, fără sacrificarea animalelor.


Compania a făcut prima vânzare comercială într-un restaurant din Robertson Quay din Singapore, un centru de divertisment elegant pe malul unui râu.

Primii beneficiari au fost elevi și studenți cu vârste cuprinse între 14-20 ani care „și-au luat angajamentul să construiască o planetă mai bună”.

Lansarea a fost închisă presei din cauza măsurilor împotriva coronavirusului.


Directorul executiv al „Eat Just”, Josh Tetrick, a declarat că lansarea acestor produse pe piață „ne apropie de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita tăierea pădurilor, deplasarea habitatului animalelor sau utilizarea antibioticelor”.

Cererea de „carne alternativă” crește din cauza preocupărilor consumatorilor cu privire la mediu și bunăstarea animalelor. Alte produse de pe piață sunt de origine vegetală.


Consumul de carne va crește cu peste 70% până în 2050, iar alternativele cultivate în laborator au rolul de asigura aprovizionarea populației.

Au existat îngrijorări că soiurile cultivate în laborator ar fi prea scumpe, dar un purtător de cuvânt al „Eat Just” a declarat că s-au făcut „progrese considerabile” în scăderea costului.

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te