Goana pentru alimentele care vor fi pe masa de Crăciun a început. În magazine se va găsi mai multă carne de porc românească, înainte de Crăciun.
Pui sau porc, ce îngrașă mai puțin? Medicul nutrioționist, Mihaela Bilic a explicat importanța consumului de carne în alimentația zilnică precizând că proteinele de origine animală sunt cele mai „complete” și furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali organismului uman.
Carnea de porc se scumpește. Prețul cărnii de porc este într-o continuă creștere cu două luni înainte de sărbătorile de iarnă. Seceta și importurile masive duc la scumpiri constante, iar producătorii anunță majorări suplimentare în lunile următoare pentru cel puțin două produse.
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că România produce 40% din cantitatea de carne de porc pe care o consumă şi exportă jumătate din producţia de carne de pui.
Carnea de porc românească, un aliment de lux. E cea mai scumpă din UE. Ireal cât costă acum un kg. Atunci când vine vorba de carnea de porc, românii au dat de mult timp verdictul. Gustul intens și textura cărnii de porc românești are o particularitate aparte.