Cine a inventat salamul de Sibiu? De unde i-a venit numele? În comunism era considerat produs de lux și nu-s chiar mulți românii care au apucat să-l guste pe atunci. După 1990 a apărut prin toate magazinele, dar și-a păstrat, măcar în parte, aerul nobil de salam aparte.
"Sardeluţa marinată"', produs românesc recunoscut şi protejat în Uniunea Europeană. Cum se prepară. Comisia Europeană a aprobat, marţi, înscrierea produsului românesc "Sardeluţă marinată" în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG).
Bucătăria românească este foarte apreciată în ăîntreaga lume. De altfel, într-un top al celor mai bune bucătării, aceasta se află deasupra celor din țările vecine, precum Serbia sau Bulgaria și chiar față de cea din Austria
Cinci branduri românești sunt recunoscute și protejate de Uniunea Europeană. Ultimul, care a primit aprobarea Comisiei Europene, în 3 decembrie 2018, pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată, este Scrumbia de Dunăre afumată.