Floarea care înfrumusețează pielea și o hidratează. Poți face din ea și dulceață

DE Florentina Enache | Actualizat: 11.06.2024 - 19:11
Floarea care înfrumusețează pielea și o hidratează. Poți face din ea și dulceață - Foto: Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)
Floarea care înfrumusețează pielea și o hidratează. Poți face din ea și dulceață - Foto: Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

O floare îndrăgită de toți românii are beneficii multiple pentru îngrijirea pielii. Previne producția excesivă de sebum și reduce inflamațiile. Această floare poate fi folosită și pentru dulceață. Sezonul acestor flori în România este chiar acum.

SHARE

Bujorul nu este doar o floare ornamentală, care uimește prin frumusețe, miros și prin culorile sale vii.

Citește și: Cu planta de care se feresc românii faci un ceai minune: Întărește oasele, înfrumusețează tenul

Extractul din rădăcina de bujor este folosit în produsele de îngrijire ale pielii, fiind cunoscut pentru multiplele sale beneficii.

Bujorul este folosit în produsele de îngrijire ale pielii

Extractul de bujor ajută la reglarea proceselor de bază implicate în producția excesivă de sebum, acționând asupra unei enzime-cheie din epidermă. Astfel, cremele pe bază de bujor limitează apariția imperfecțiunilor legate de obstrucția porilor, conform Typology.

Celulele de bujor întăresc circuitul hidric și retenția apei în epidermă. În același timp, ele limitează eliberarea de interleukină-6, un mediator al inflamației.

Citește și: Floarea din grădină care te ajută să adormi și te scapă de migrene. O consumi sub formă de ceai

În plus, extractul de bujor îmbunătățește respirația celulară, ceea ce duce la eliminarea toxinelor.

Datorită beneficiilor bujorului, extractul său celular este un ingredient activ recomandat în special pentru pielea grasă și pentru pielea predispusă la imperfecțiuni. 

Citește și: Leguma specială care detoxifică organismul și ajută la slăbit după Paște. O legătură costă 1 leu

În medicina tradițională, rădăcina de bujor, în primul rând bujorul chinezesc, are o istorie lungă și bogată care datează de secole, în special în Asia de Est. 

Bujorul, folosit și pentru dulceață

Dulceața de bujor este considerată un preparat deosebit, cu o aromă unică. Este o delicatesă pe care o prepară gospodinele, în mod tradițional, în multe zone ale țării.

Citește și: Planta care crește pe câmp și te ajută să slăbești rapid. Este o bună înlocuitoare a zahărului

La fel ca dulceața de trandafiri, cea de bujori este făcută din petalele florilor, prin fierberea acestora în apă. Se adaugă doar suc de lămâie și zahăr.

În 2022, printr-o lege promulgată de președintele Klaus Iohannis, bujorul a fost declarat Floarea Națională a României. Pe 15 mai a fost Ziua Bujorului Românesc. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te