Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 23.09.2024 - 07:15
Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina? - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)
Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina? - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)
Berea se poate consuma și iarna - Foto: Freepik.com
Berea se poate consuma și iarna - Foto: Freepik.com

Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina? Specialiștii ne îndeamnă să nu renunțăm la aceast răsfăț în lunile reci. Dar avertizează că trebuie consumată cu moderație.

SHARE

Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina? Chiar dacă nu mai avem temperaturi caniculare, este bine să nu renunțăm la un pahar de bere pe zi. 

Se schimbă însă tipul de bere pe care îl consumăm în lunile reci, la fel și alimentele pe care le putem combina cu această băutură.

Specialiștii spun că face bine organismului atâta timp cât este consumată cu măsură.

Care este cea mai bună bere pentru iarnă? Cu ce alimente o poți combina?

Știm cu toții că o bere rece este ca un răsfăț vara, dar ce zici în lunile mai reci? Iată câteva vești bune – Berea poate fi încă savurată iarna. Vara, preferăm berile ușoare și răcoritoare. Cu toate acestea, iarna, ar trebui să optați pentru ceva mai întunecat, mai bogat și mai aromat.

Prem Dewan, președinte și director general al DeVANS Modern Breweries Ltd spune care este cea mai bună bere pentru a fi consumată iarna.

Berea se poate consuma și iarna - Foto: Freepik.com

Citește și: Ce bere este bună pentru stomac și nu îngrașă? Care este ”secretul”? Este demonstrat științific

„Berea a fost tratată în mod tradițional ca o băutură de vară, deoarece majoritatea vânzărilor au venit în lunile de vară și oamenii au băut-o în primul rând pentru a se răcori.

 Cu toate acestea, modelul de consum s-a schimbat în ultima vreme și acum vedem oameni consumând cantități substanțiale de bere chiar și în lunile de iarnă. Berea a devenit acum băutura preferată de petrecere pentru tineri.

Citește și: De ce unele beri din România au gust diferit de cele din alte țări. Factorii care duc la diferențe

Cu toate acestea, dacă luați în considerare tendințele de consum de bere din întreaga lume, s-ar putea constata că berea este considerată o parte esențială a dietei de zi cu zi și sezonalitatea nu are niciun efect asupra consumului său. Este similară cu tendința de consum de înghețată, deoarece poate fi savurată atât vara, cât și iarna.”, a spus Prem Dewan.

Citește și: Care este berea din România cu cel mai mult alcool? Unde o găsești? Costă de 25 ori cât una normală

În timp ce vorbea despre combinații de alimente care pot fi consumate cu o bere în timpul iernii, el a explicat: „Acum berea este consumată pe tot parcursul anului și o putem asocia în funcție de anotimpuri.

Pentru vară, alături de bere se pot consuma sushi, pizza și sandvișuri, în timp ce iarna kebaburile fierbinți, momos și tikkas sunt un acompaniament apetisant pentru bere.

Citește și: Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare

Combinațiile de alimente ar depinde și de tipul de bere pe care îl bei, deoarece acum există o gamă largă de tipuri de bere din care să alegi. În general, mâncarea picantă se potrivește cu beri tari.”

Dewan a explicat și de ce berea are gust și culori diferite: „Berea își capătă culoarea aurie deschisă din malțul de orz, care este principala materie primă folosită pentru producția sa.

Citește și: Berea fără alcool care te poate lăsa fără permis. Producătorul a retras-o imediat de la vânzare

Berile mai închise, cum ar fi ale stout și închise, își iau culoarea din malțurile prăjite care sunt folosite pentru producerea lor. Cu toate acestea, bererii adaugă și caramel în cantități mici pentru a întuneca culoarea berii, conform specificațiilor lor de produs.”

Cât de bună este berea pentru sănătate

Newsweek a scris despre beneficiile pentru sănătate ale consumului de bere. Desigur, aceasta trebuie consumată în cantități moderate. 

Potrivit Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, printre efectele benefice ale berii se numără creşterea indicelui de apă din organism, a masei musculare şi scăderea ţesutului adipos.

Totodată, consumul moderat de bere poate ajuta organismul să se adapteze mai repede în urma unui efort fizic intens şi poate conduce la o mai bună oxigenare până la nivelul capilarelor mici.

Berea poate stimula şi puterea antioxidantă a organismului, fapt ce s-ar datora fenolilor pe care berea îi conţine în mod natural datorită ingredientelor sale, hamei şi cereale.

Potrivit informațiilor prezentate de Asociația Berarii României, consumul de bere per cetățean pe durata unui an este, în medie, de 87 de litrii, iar 97% din berea consumată în România provine din producția locală.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te