De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată!

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.02.2025 - 10:51
De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată! - Foto: Freepik (imagine cu rol ilustrativ)
De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată! - Foto: Freepik (imagine cu rol ilustrativ)
De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată! - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată! - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată! - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)
De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată! - Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

Sigur nu știai asta! Există un motiv pentru care laptele tău se strică mai repede, chiar dacă-l ții în frigider. Iată care este locul unde NU trebuie să-l pui vreodată!

SHARE

Cu siguranță, majoritatea dintre noi au mereu o sticlă de lapte în frigider, însă nu știau că există un spațiu de depozitare pe care nu ar trebui să-l folosească. La ce riscuri te expui?

De ce laptele tău se strică mai repede? Locul din frigider unde NU mai trebuie să-l pui vreodată!

Majoritatea oamenilor își păstrează laptele pe rafturile din ușa frigiderului, dar experții susțin că există un loc mult mai potrivit pentru a-i prelungi durata de viață.

La fel ca un cuptor, frigiderul tău are zone mai calde și mai reci, iar cea mai caldă parte este, de fapt, chiar ușa. Potrivit Real Simple, există mai multe motive pentru care ar trebui să eviți acest loc:

Citește și: Te poți droga cu semințe de mac? Sunt periculoase în cozonac și prăjitură? Ce spun cercetătorii?

"De fiecare dată când deschizi frigiderul, tot ceea ce este depozitat pe ușă este expus la aerul cald din bucătărie. Aceste variații de temperatură pot accelera alterarea alimentelor, în special a laptelui și a smântânii."

Această fluctuație constantă de temperatură poate face ca laptele să se strice chiar înainte de data înscrisă pe ambalaj.

Specialiștii recomandă să depozitezi laptele pe rafturile din mijlocul sau din partea inferioară a frigiderului, cât mai aproape de peretele din spate. Pe măsură ce consumi din el, mută-l și mai în spate pentru a rămâne la o temperatură optimă cât mai mult timp.

Motivul pentru care să NU mai depozitezi laptele pe ușa frigiderului?

Această metodă ajută la menținerea unei temperaturi constante, prelungind astfel durata de viață a laptelui și reducând risipa alimentară.

"Aerul cald se ridică, așa că rafturile superioare pot fi cu câteva grade mai calde decât cele inferioare. Compartimentele din ușă sunt ideale pentru alimente mai puțin perisabile, cum ar fi ketchup-ul, muștarul, sosul de soia, dressing-urile pentru salată, gemurile și băuturile îmbuteliate."

Ce spun utilizatorii despre acest truc?
Pe Reddit, un utilizator a împărtășit acest sfat pe thread-ul Life Pro Tips:

"Nu puneți laptele sau alte produse perisabile pe rafturile din ușa frigiderului. Temperatura de acolo nu este constantă."

Totuși, părerile sunt împărțite. Un utilizator a comentat ironic: „Dar se potrivește perfect acolo.” Un altul a adăugat: „Orice punem în frigider este perisabil. De asta avem frigidere.”

Un utilizator mai precaut a explicat metoda lui de depozitare a laptelui în frigider

"Laptele meu stă pe raftul de jos, în partea din spate a frigiderului. Este cea mai rece zonă și, cel mai important, este cel mai puțin afectată de variațiile de temperatură atunci când ușa este deschisă. Nu consum lapte foarte des, așa că prefer să-l păstrez cât mai bine."

Citește și: Culcatul la o oră diferită în fiecare seară afectează inima. Tiparul neregulat de somn, mortal

Dacă vrei să te asiguri că laptele tău rămâne proaspăt cât mai mult timp, evită să-l depozitezi pe ușa frigiderului. Alege un loc mai rece, stabil, și vei reduce atât risipa alimentară, cât și drumurile inutile la magazin.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te