Tehnologia a făcut viața mai ușoară oamenilor. Bucătăriile sunt dotate cu tot mai multă aparatură electrocasnică. Însă tocmai aceste aparate pot dăuna sănătății. Sunt alimente care devin toxice dacă sunt ținute în frigider.
Alimentele care devin toxice când le punem în frigider
Scopul principal al refrigerarii alimentelor este de a reduce căldura din alimente, de a le scădea temperatura și de a le păstra pentru o perioadă mai lungă de timp.
Însă specialiștii spun că unele alimente devin toxice atunci cînd sunt ținute în frigider.
Citește și: Ce alimente nu se mai plafonează şi care sunt cele ce au intrat în locul lor
Iată care sunt acestea:
Ceapa - această legumă trebuie ținută în locuri uscate, ferite de umiditate și lumină. Dacă este ținută în frigider devine toxică. Sunt multe persoane care nu știu acest lucru și o depozitează acolo crezând că va rămâne proaspătă mai mult timp. Păstrarea unei jumătăți de ceapă la frigider nu face decât să înmulțească numărul bacteriilor, conform indiatimes.com.
Usturoiul - usturoiul poate încolți și poate deveni cauciuc dacă este refrigerat. Păstrați-le într-un loc uscat și răcoros.
Ghimbir - nu trebuie ținut niciodată în frigider. La fel ca celelalte alimente, nici limita de valabilitate a ghimbirului nu poate fi prelungită dacă este depozitat de frigider. Recongelarea ghimbirului poate duce la mucegai și insuficiență hepatică.
Orezul - Orezul gătit nu trebuie șinut la frigider mai mult de 24 de ore. Acesta prinde mucegai foarte repede și devine o problemă de sănătate pentru cei care îl consumă.
Alte alimente care nu trebuie ținute la frigider
Însă mai sunt și alte alimente care mai se alterează mai repede dacă sunt ținute la frigider.
Citește și: Ce alimente interzise în alte țări sunt din belșug pe rafturile magazinelor din România?
Roșii - Temperaturile scăzute pot face ca roșiile să își piardă din aromă și să devină moi. Cel mai bine este să le păstrați la temperatura camerei și să le folosiți în câteva zile.
Banane - Refrigerarea poate face maronii cojile de banane, deși fructele din interior rămân comestibile. Dacă preferați bananele fără pată, păstrați-le la temperatura camerei.
Mierea - se poate cristaliza și deveni tare în frigider. Cel mai bine este să o păstrați la temperatura camerei