Ce alcoolemie îți iese dacă ai mâncat un corn cu șampanie sau castraveți murați? Test făcut

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 03.03.2024 - 19:33
Ce alcoolemie îți iese dacă ai mâncat un corn cu șampanie sau de la castraveți murați? Test făcut Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce alcoolemie îți iese dacă ai mâncat un corn cu șampanie sau de la castraveți murați? Test făcut Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Viorel Teacă, într-o încercare inedită de a testa impactul consumului unor produse alimentare în alcoolemie, a folosit aceeași firmă de dispozitive utilizată și de Poliția Română, deşi a ales un aparat puţin mai ieftin.

SHARE

Experimentul a inclus două scenarii distincte: unul în care a consumat castraveți în oțet și unul în care a savurat un croissant cu aromă de șampanie.

Viorel Teacă, într-un video postat pe contul său de TikTok, și-a dorit să spulbere sau să confirme un mit care circulă printre șoferii din România, asta după ce mai multe persoane au susținut că rezultatul alcoolemiei poate fi influențat de consumul castraveților în oțet.

În prima fază, Teacă a consumat castraveți murați în oțet, un aliment asociat cu fermentarea, care în mod obișnuit ar putea genera cantități infime de alcool.

Surprinzător, rezultatul alcootestului a indicat 0.0, adică absența completă a alcoolului în aerul expirat al lui Viorel Teacă, conform RTV.

Ce alcoolemie îți iese dacă ai mâncat un corn cu șampanie sau de la castraveți murați? Test făcut

„Primul test este cel cu castraveții în oțet. Să vedem dacă acest mit, cum că dacă ai mânca castraveți în oțet și te-ar opri poliția, ar ieși alcoolemie în aerul expirat. Vom vedea dacă acest mit să în picioare sau nu.

Citește și: Ce alcoolemie ai dacă ai mâncat salată cu oțet. Este mit sau realitate? O să fiți surprinși

Am suflat în alcooltest, iar rezultatul a fost 0.0, deci polițistul nu are ce să ne facă dacă am consumat castraveți în oțet”, a spus Viorel Teacă, într-un video postat pe contul său de TikTok.

Acesta şi-a testat alcoolemia și-n urma consumului unui croissant cu aromă de șampanie

În continuare, Viorel Teacă a mers un pas mai departe, testând alcootestul după consumul unui croissant cu aromă de șampanie. În acest caz, rezultatul a arătat o alcoolemie de 0,32, atrăgând atenția asupra faptului că anumite produse de patiserie, chiar aparent inofensive, pot afecta rezultatele testelor de alcoolemie.

Totuși, Viorel Teacă a precizat faptul că testul nu are vreo valoare oficială, ci este ceva pur orientativ.

Citește și: Ce riscă persoanele care beau bere în parc. Cele prins au încercat să conteste amenda în instanță

„Deci 0,32. Mare atenție, mare surpriză, am luat doar două guri din acest croissant cu aromă de șampanie. Deci feriți-vă de aceste croissante cu aromă de șampanie, mâncați-le, dar nu atunci când vă urcați la volan”, a spus Viorel Teacă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te