FOTO Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.09.2024 - 09:59
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP
Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC - Foto: ANCP

Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC, iar pentru neregulile constatate comisarii au aplicat și o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei.

SHARE

Comisarii ANPC au amendat o tavernă din Sectorull 1 al Capitalei şi au dispus închiderea temporară a acesteia, în urma unui control.

Verificările au fost demarate după o sesizare, iar comisarii au găsit mai mult deficienţe, între care utilizarea unor produse expirate, mizerie şi ustensile neprofesionale.

Citește și: Nord Airport Hotel din Otopeni a fost închis și amendat cu 50.000 de lei de ANPC. Ce nereguli sunt

Mizerie și alimente expirate, la o cunoscută tavernă din București. A fost închisă de ANPC

”Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sector (CPCS) 1 a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic SGE Construct Proiect SRL, care administrează restaurantul Roka Greek Taverna, din Capitală, în urma unei sesizări primite de la consumatori”, a transmis ANPC, informează News.ro.

Sursa citată a precizat că, pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, un avertisment şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor.

Citește și: Carne în putrefacție vândută într-un magazin cunoscut din țară. ANPC a acordat sancțiuni

Neregulile descoperite de ANPC la Roka Greek Taverna din Capitală:

- folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere desprinse, grătare cu prezenţă de rugină, depuneri de gheata pe pereţii laterali

-utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită

-folosirea unor materii prime cărora li s a schimbat starea termică şi fără elemente de identificare

Citește și: ANPC: 4 locații ale unui fast-food celebru, ÎNCHISE! Gândaci, mizerie,condiții igienice de nedescris

- depozitarea materiei prime ambalate direct pe paviment

- utilizarea unor recipiente pentru colectarea resturilor alimentare fără capac de protecţie

- utilizarea unor ustensile depreciate, neprofesionale

- lipsa informaţiilor referitoare la cantităţile de ingrediente şi a valorii nutriţionale, pentru preparatele din lista meniu.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te