„Sper ca proprietarii de terase să înţeleagă necesitatea de a respecta pe teritoriul afacerii lor măsurile impuse de noi. Sunt convins că orice patron de terasă care vrea să îşi menţină businessul şi vrea să aibă afacerea în continuare mergând, dacă impune aceste măsuri clienţilor care îi calcă pragul, atunci oamenii vor respecta aceste reguli. Eu nu am o problemă din punct de vedere economic cu programul teraselor. Dacă regulile se respectă, nu cred că orarul este o problemă”, a spus, marţi seara, la Digi 24, Virgil Popescu.
Ministrul Economiei a mai spus că au fost puse „la punct regulile care ar trebui să fie luate în considerare pentru deschiderea restaurantelor”.
„Din păcate, evoluţia cazurilor nu mă face să fiu optimist în privinţa deschiderii în interior a restaurantelor. (...) Nu are logică să deschidem restaurantele în interior, în condiţiile în care nu se respectă regulile în exterior, unde riscul de transmitere e mai greu de făcut. Nu facem decât să escaladăm evoluţia cazurilor”, a mai spus sursa citată.