De aceea, cantitatea de apă ar trebui să fie suplimentată cu cel puţin 20-30% atunci când este foarte cald. „Căldura estivală creşte cantitatea de apă pierdută prin transpiraţie şi, prin urmare, organismul nostru se deshidratează mai uşor. Corpul nostru nu are posibilitatea de a-şi crea rezerve de apă, astfel că, pentru menţinerea sănătăţii, lichidele pierdute zilnic trebuie să fie înlocuite. În condiţii normale, un adult ar trebui să aibă un aport zilnic de lichide de aproximativ 35mL/kg corp, cantitate care, în zilele călduroase, ar trebui să fie suplimentată cu cel puţin 20-30%”, a explicat Adina Rusu.
Astfel, ideal este să consumăm apă pe tot parcursul zilei, chiar dacă nu avem senzaţia de sete, pentru că până la apariţia acesteia, simptomele deshidratării pot să fie instalate deja. Totodată, specialistul recomandă să nu uităm că atunci când este cald, digestia încetineşte şi trebuie să ne ajutăm corpul să funcţioneze corect, în primul rând prin respectarea meselor principale ale zilei. „Distribuirea alimentelor pe parcursul zilei, în mai multe mese reduse cantitativ şi caloric, ajută la o mai bună distribuire a energiei primite prin alimentaţie, la menţinerea glicemiei la un nivel cât mai constant, astfel încât să ajungem la prânz şi la cină fără a avea o senzaţie puternică de foame. Hidratându-ne corect şi consumând cantităţi optime de alimente, la timp, putem evita stările de oboseală şi de slăbiciune specifice zilelor călduroase de vară”, a mai precizat nutriţionistul-dietetician.
Citește mai multe pe ziaruldeiasi.ro.