Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje al Uniunii Europene (Rasff) a raportat prezența bacteriei Salmonella în carnea de pui din Spania.
Conform specialiștilor, a fost găsită Salmonella infantis în loturi de produse din carne derivate din pui în timpul unei analize de autocontrol efectuată de compania producătoare, conform larazon.
Carne de pui, retrasă din supermarketuri în țara cu peste 1.100.000 de români. Are salmonella
Unitățile afectate, inclusiv mari lanțuri precum Carrefour sau Monoprix, au procedat deja la retragerea mai multor produse produse cu pui contaminate. Nivelul de risc este „grav”, deoarece Salmonella infantis este una dintre bacteriile cu cea mai mare rezistență la antibiotice.
Citește și: Kaufland retrage urgent un produs de la raft. Risc de salmonella. Clienții primesc banii înapoi
Majoritatea persoanelor cu o infecție cu Salmonella prezintă diaree, febră și crampe intestinale între 12 și 72 de ore după ce au fost infectate.
Boala durează de obicei între 4 și 7 zile și, de obicei, nu este necesar un tratament special. Cu toate acestea, există persoane la care diareea poate fi severă și necesită spitalizare.
Citește și: Un supermarket rusesc există în România și se extinde în Europa de Est. Cu 20% mai ieftin ca Lidl
Însă aceasta poate provoca provoca septicemie și deces. Copiii cu vârsta sub 5 ani, adulții peste 65 de ani și pacienții cu sistemul imunitar compromis sunt grupurile cele mai susceptibile de a suferi de o afecțiune gravă. În aceste cazuri trebuie aplicate antibiotice, de unde și îngrijorarea față de rezistența demonstrată de Salmonella infantis, scrie ziarulromanesc.de.