Bucureștiul este unul dintre cele mai scumpe orașe din țară, iar când se apropie vara, patronii umflă prețurile până la refuz. În cele mai frecventate locuri din Capitală, un prânz pentru două persoane ajunge să coste chiar și 300 lei.
Cei din industria ospitalității spun că au fost nevoiți să majoreze prețurile, asta după ce Guvernul a crescut taxele.
Prețurile din meniurile restaurantelor s-au majorat, în medie, cu 12% anul acesta, arată datele INS. În unele orașe, acestea au crescut și mai mult, conform Antena3.
Cât a ajuns să coste o masă în oraș? Prânzul la restaurant a devenit un lux pentru români
De exemplu, în București, vara trecură o ciorbă costa 17 lei, iar acum același preparat se vinde cu 25 lei, adică cu 47% mai scump. Acum, în cele mai frecventate locuri din Bucureşti, oamenii ajung să plătească și câteva sute de lei pentru un prânz.
Cine vrea să ia masa la un restaurant pe malul lacului Herăstrău trebuie să pregătească un buget mai consistent. Un prânz pentru două persoane începe de la 200 lei și poate să ajungă și la 300 lei în locațiile premium.
Citește și: De ce pleacă românii la mare în Bulgaria: 22 de plaje de la ei au steag albastru. La noi sunt doar 6
Dacă, pe lângă mâncare se mai adaugă și ceva băutură, atunci nota de plată urcă la 400 lei.
Prețuri ridicate sunt și pe Calea Victoriei, acolo unde cocktail costă în jur de 50 lei, o limonadă ajunge chiar și la 35 lei, iar cei care vor să încerce faimoasa înghețată de pe Victoriei scot din buzunar 25 lei.
Citește și: Unde se află „Orașul de aur” care îi uimește pe vizitatori? A fost fondat acum aproape 900 de ani