Carnea de miel a apărut în pieţe. Preţurile însă sunt piperate.
Dragoş Frumosu, expert în industria alimentară: „Evident că a crescut şi preţul furajelor şi ne întârnim cu nişte fenomene care nu depind de fiecare crescător.
Românii au ajuns să facă rezervări pentru carnea de miel. Se scumpește de la o zi la alta
Pe fondul faptului că au pierdut în ultima perioadă, încearcă să recupereze înaintea sărbătorilor. Până în ultimele zile, înainte sărbătorilor de Paşte, preţul mai creşte puţin.
Citește și: Când „cad” Paștele ortodox și catolic în 2024? Între cele două sărbători este o diferență uriașă
Cei care au rezervat mielul de Paşte au primit deja un preţ mai mare: 55 de lei pe kilogram.
Cristina Smădu, proprietar magazin produse din carne: „Lucrăm cu abatoare din România, care sacrifică miei de Paşte, mare parte din nordul ţării. Merg cu ei la abator şi ni se livrează la carmangerie.
Începând de la 7-8 kg, maxim 18 kilograme. Anul acesta se vor vinde mai puţini miei ca anul trecut, unul din factori fiind preţul. Va fi undeva între 50 şi 55 de lei. Destul de măricel”.
Citește și: Cum va fi vremea de Paște anul acesta? Meteorologii anunță temperaturi ca pentru luna mai
Şi în restaurante se încearcă rețete noi înainte de paște. În doar câteva minute preparatul e gata.
Friptura de miel se poate comanda şi acasă de paşte. 1,5 kilograme costă însă 300 de lei.