Diferențele dintre cozonac și pască, tradiționalele preparate de Paște, provin din istoria diferită a fiecăreia, una veche de mii de ani. Mai mult decât atât, cele două copturi sunt printre primele menționate în istoria gastronomică a României.
Nu ai timp, nu știi ori n-ai chef să gătești de Paște? Dacă vrei să petreci alături familie și prieteni și să ai detoate pe masă de Înviere, poți să comanzi mâncarea. Majoritatea restaurantelor și firmelor de catering oferă meniuri complete. Dar, atenție, la calcule!
Pasca cu brânză este inima dulce a sărbătorii de Paște, un desert tradițional care adună laolaltă aromele copilăriei, gustul fin al brânzei și parfumul discret de vanilie și coajă de lămâie. Dar ca să iasă cu adevărat perfectă, ai nevoie de un secret. Iată care e!
„Chef” Liviu Dragnea, fostul lider PSD condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare și eliberat condiționat în 2021, a revenit pe YouTube înainte de Paște și de alegerile din 2024 cu o rețetă de pască și câteva „sfaturi” politice. Smântăna tradițională, înlocuit-o cu mascarpone.
Ce se întâmplă în Vinerea Mare, în România tradiţională. Cum se coace pasca. În Vinerea Mare, se face pomenirea Patimilor şi mărturia tâlharului care a ajuns în Rai.