Paștele este a doua cea mai mare sărbătoare din an pentru creștini, după Crăciun, iar după slujba de Înviere de la miezul nopții, precum și în prima și a doua zi de Paște, conform tradiției, românii întind mese bogate și sărbătoresc alături de familie și/sau prieteni. Evident, dacă nu profită de zilele libere și pleacă în vacanță de Paște.
Meniul tradițional de Paște cuprinde, de obicei, ouă roșii, salată boeuf, ciorbă de miel, drob de miel și/sau pui, friptură de miel și friptură de porc, pui ori curcan, pentru cei cărora nu le place carnea de oaie, pască și cozonac.
Citește și: Cum prepari pasca cu brânză pentru masa de Paște ca să fie perfectă? Secretul gustului unic
Nu ai timp, nu știi ori n-ai chef să gătești de Paște? Cât costă să comanzi mâncarea? Minimum 1.400 - 1.800 lei pentru 6-8 persoane, fără băuturi
Cum majoritatea preparatelor pentru masa de Paște cu familia și/sau prietenii sunt destul de complexe, solicitând pricepere și timp, restaurantele și firmele de catering s-au orientat și oferă meniuri complete, cu livrare acasă, pentru cei care nu gătesc din lipsă de timp, chef sau pricepere.
Pentru a vă face o idee despre cât costă să comandați mâncarea pentru masa de Paște, pentru 6-8 persoane, Newsweek a analizat ofertele mai multor restaurante și firme de catering din București, iar nota e destul de piperată.
Ouă roșii - 20 bucăți: prețuri între 80 și 100 lei
Salată boeuf - 1,6-1,8 kilograme: prețuri între 140 și 160 lei
Ciorbă de miel - 2,6 - 3,0 kilograme: prețuri între 150 și 180 lei
Drob de miel - 1,2 - 1,4 kilograme: prețuri între 180 și 220 lei
Friptură de miel - 2 kilograme: prețuri între 400 și 500 lei
Friptură de porc - 1,4 - 1,6 kilograme: prețuri între 150 și 180 lei
Pască - 2 kilograme: prețuri între 180 și 240 lei
Cozonac - 2 kilograme: prețuri între 160 și 200 lei
Citește și: Vacanța de Paște? În Deltă sau Bucovina, mai scump ca la All Inclusive în Bulgaria, Grecia, Egipt
Prin urmare, cine nu are timp, nu știe ori n-are chef să gătească pentru masa de Paște și comandă doar produsele de mai sus pentru 6-8 persoane trebuie să se pregătească să scoată din buzunar între circa 1.400 lei și 1.800 lei.
Dacă optați și pentru câteva salate și platouri cu aperitive, prețul sare ușor de 2.200 lei.
Iar pentru băuturi, vin alb, vin roșu, o tărie (wiskey, vodcă, etc.), apă, sucuri, etc., mai pregătiți măcar vreo 250 lei.