O țară mai asuprită decât România în comunism transformă buncărele în restaurante de lux și muzee.
Care este cea mai exclusivistă carne din lume? Uitați de fripturile de vită Kobe, Black Angus ori argentiniană. Într-o mică localitate din Franța este obținută o carne atât de rară și de prețioasă, încât clienții fac rezervări cu luni de zile în restaurante, pentru a o savura.
Cu siguranță, multă lume care călătorește este interesată de acest subiect, mai ales că este foarte simplu să obții gratuități. Și nu, nu ne referim la produsele care se află în bar, pentru că acelea întotdeauna se plătesc.
Ești în vacanță pe Litoral? Ai grijă unde mănânci! Sute de restaurante au fost amendate de inspectorii sanitari veterinari cu aproape 400.000 lei. Principalele nereguli: mizeri, carne sau produse din carne alterate, ambalare necorespunzătoare.
Sezonul estival bate la ușă, iar restaurantele și hotelurile din România caută lucrători sezonieri. În timp ce prețurile și tarifele la mâncare și cazare sunt, adesea, la fel sau mai mari ca în destinații exotice renumite, salariile sunt în proporție de 70% de 1.900 - 4.500 lei.