Cea mai scumpă brânză din lume a ajuns să se vândă la un preț fabulos. Este maturată într-o peșteră

DE Alexandra Lupascu | 19.09.2023 - 17:03
Cea mai scumpă brânză din lume a ajuns să se vândă la un preț fabulos. Este maturată într-o peșteră Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)
Cea mai scumpă brânză din lume a ajuns să se vândă la un preț fabulos. Este maturată într-o peșteră Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Recordul mondial pentru cea mai scumpă brânză a fost doborât după ce brânza albastră Cabrales din nordul Spaniei a obținut titlul în 2023.

SHARE

Recordul mondial pentru cea mai scumpă brânză a fost doborât după ce brânza albastră Cabrales din nordul Spaniei a obținut titlul în 2023.

Brânza albastră Cabrales din Spania a primit titlul de „cea mai scumpă bârnză din lume”, după ce a fost cumpărată de proprietarul restaurantului El Llagar de Colloto de lângă Oviedo, Ivàn Suárez, care cumpărase deja alt sortiment de brânză în 2019, la o licitație, pentru prețul record anterior de 20.500 de euro.

Suárez a spus că pasiunea sa pentru pământ și recunoașterea muncii producătorilor de brânză l-au făcut să liciteze pentru sortimentul scump, potrivit agrointel.ro.

Prețul obișnuit al unui kilogram de Cabrales este de 35 până la 40 de euro.

Cea mai scumpă brânză din lume a ajuns să se vândă la un preț fabulos. Este maturată într-o peșteră

Brânza care s-a vândut cu 30.000 de euro conține lapte de vacă, oaie și capră și a fost lăsată la maturat opt luni într-o peșteră la aproximativ 7 grade Celsius la o altitudine de aproape 1.400 de metri.

Peșterile de acest fel sunt situate în Parcul Național Picos de Europa. După ce brânza este suficient de maturată, este transportată la o fabrică din Los Puertos, în sudul Spaniei, unde este finisată.

Citeşte şi: Din ce țări provin laptele, untul, brânza vândute sub marca Pilos de Lidl. Ce se fabrică în România

Guilermo Pendás, fermierul care a preparat brânza care s-a vândut la un preț record, de la fabrica de familie din Los Puertos, a fost uimit când a aflat care este prețul final care s-a licitat pentru produsul său.

„Știam că avem o brânză bună, dar și că este foarte greu de câștigat”a spus producătorul, potrivit agrointel.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te