Medicul Mihaela Bilic a explicat care este dintre chips-urile clasice, de cartof, și cele din morcov, păstârnac sau sfeclă. „ La prima vedere am putea crede că chips-urile din rădăcinoase ar fi o variantă mai bună decât chips-urile din cartofi. Veți fi surprinși să aflați că nu-i așa”.
Aceasta a comparat cele două tipuri de alimente și a explicat de ce nu leguma este problema, ci uleiul în care este prăjită. „Un cartof crud are 70cal/100g. Tăiat în felii subțiri și prăjit în 3-4 linguri de ulei se transformă în chips cu 535cal/100g. De vină sunt cele 35g grăsime vegetală adăugată. Deci nu cartoful îngrașă, ci uleiul!”
Citește și: DIICOT cercetează mai multe persoane după ce anumite avioane ale MApN au fost deteriorate
Medicul a atras atenția asupra faptului că acest lucru este valabil pentru toate legumele. Indiferent de cât de sănătoase sau de numărul de calorii pe care îl are, uleiul rămâne la fel de dăunător.
Citește și: VIDEO Biden în Florida după uraganul Ian: „Astăzi este vorba despre o Americă care se uneşte"
„Paradoxal și la capitolul carbohidrați legumele au 60 g iar cartofii doar 47g/100g. La capitolul proteine tot cartofi ies câștigători cu 6,8g fată de 4g. Singurul avantaj al chipsurilor de legume este că au multe fibre (8,7g)…dar vin la pachet cu mai multă sare”, a mai spus medicul Bilic.
Însă mai important decât tipul de legumă, este cantitatea de chips-uri consumată. „Mai important decât tipul de legumă transformată în chips, este să respectăm porția corectă: max 30 g, nu toată punga”.
„Sunt un răsfăț, un moft, nu aliment de bază. Și câtă vreme le consumăm rar și puțin, le putem alege pe cele care ne plac. Legumele or suna ele mai sănătos, dar și la capitolul volum tot chipsurile de cartofi câștigă- sunt mai ușoare și putem mânca mai multe”, a încheiat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.