Total opus la ceea ce se credea. Suplimentele alimentare antioxidante hrănesc tumorile canceroase.
Antioxidanții comuni, cum ar fi vitaminele A, C, seleniul și zincul, pot stimula creșterea vaselor de sânge în cancer atunci când sunt administrate în exces.
Această descoperire a surprins cercetătorii, deoarece studiile anterioare au arătat că antioxidanții au rol protector.
Total opus la ceea ce se credea. Suplimentele alimentare antioxidante hrănesc tumorile canceroase
În timp ce oamenii de știință suedezi afirmă că nivelurile naturale de antioxidanți din alimente sunt sigure, administrarea de suplimente ce conțin antioxidanți suplimentari ar putea alimenta creșterea tumorii și ar permite bolii să se răspândească mai rapid.
Studiul, realizat de o echipă de la Karolinska Institutet, concluzionează că vitamina C și alți antioxidanți promovează formarea de noi vase de sânge în tumorile cancerului pulmonar.
Citește și: A apărut ”Pirola”, o nouă variantă de COVID. Cercetător: ”Ne aștepăm la o creștere a spitalizărilor”
Autorii studiului sugerează că această constatare ar putea fi aplicabilă tuturor cancerelor și răspândirii lor.
„Am descoperit că antioxidanții activează un mecanism ce detrmină tumorile canceroase să formeze noi vase de sânge, ceea ce este surprinzător, deoarece se credea anterior că antioxidanții au un efect protector”, a declarat șeful echipei de studiu, Martin Bergo, profesor la Departamentul de Bioștiințe și Nutriție și vicepreședinte al Institutului Karolinska din Suedia, potrivit studyfinds.org.
Antioxidanții din alimente sunt suficienți
„Noile vase de sânge hrănesc tumorile și le pot ajuta să crească și să se răspândească.”
Antioxidanții neutralizează radicalii liberi de oxigen, care pot dăuna organismului și se găsesc frecvent în suplimentele alimentare.
Citește și: Lista alimentelor din magazinele românești care cresc riscul de atac de cord și accidente vasculare
Cu toate acestea, dozele excesive pot fi dăunătoare.
„Nu este nevoie să vă temeți de antioxidanți din alimentele normale, dar majoritatea oamenilor nu au nevoie de cantități suplimentare din aceștia”, adaugă prof. Bergo.
„De fapt, poate fi dăunător pentru pacienții cu cancer și persoanele cu risc crescut de cancer.”