15 remedii naturale pentru mahmureală. Mesele festive din perioada următoare vor fi tot atâtea prilejuri de sărbătotire alături de familie, prieteni și toți cei dragi. Vor fi mese bogate, dar nu vor lipsi, de bună seamă, nici băuturile alcoolice din meniu.
Unii vor cam pierde șirul paharelor închinate și, mai ales dacă vor amesteca licorile, se vor confrunta a doua zi o imensă stare de rău pentru care vor căuta soluții rapide și la îndemână.
15 remedii naturale pentru mahmureală. Cum te pot ajuta bananele și ouăle crude?
Nu doar sarmalele, salata de boeuf, cârnații sau fripturile se vor afla pe mesele de Crăciun și Revelion ale românilor, ci și sticle pline cu diverse licori bahice.
De la țuică sau vișinată, până la vinuri roșii vârtoase ori albe, mai delicate și șampanie sau chiar bere, toate vr intra în „meniul” obișnuit al petrecerilor din perioada următoare.
Și, firește, simțindu-se bine, mulți dintre meseni vor cam uita când să pună „frână” numărului de pahare cu alcool închinate cu aceste ocazii.
Citește și: Vinul fiert, băutura vedetă a sărbătorilor de Crăciun. Trucuri să-l ții cald mai mult timp
Dar în dimineața următoare festinului au mari șanse să devină cei mai nefericiți dintre oameni, confruntându-se cu starea de mahmureală ce-i va „scoate din priză” cel puțin pentru toată ziua.
Cum nimeni nu-i perfect, există riscul să „călcăm” noi înșine greșit și să depășim, fără să ne dorim asta, limita maximă de alcool pe care organismul nostru o poate suporta fără prea mari probleme.
În această situație, e bine să fim înarmați cu informații, în primul rând, despre remediile cele mai eficiente, dar și la îndemână, pentru a lupta cu starea de rău ce se instalează în corp.
Mahmureala ne poate strica momentele frumoase ale acestei perioade - Foto: Freepik (cu rol ilustrativ)
Printre alte și alte „trucuri”, pentru a vă reveni din mahmureală, puteți apela la o serie de soluții populare, așa cum sunt prezentate de doxologia.ro.
Din ele vă puteți alege ceea ce credeți că vi s-ar potrivi sau, lucru esențial, remediul pentru a cărui preparare aveți toate ingredientele prin casă.
Citește și: Care este cel mai scump vin din lume? O sticlă costă cât 12 mașini Tesla model Y
15 remedii naturale pentru mahmureală:
1 - se face un amestec din 3-4 cepe tocate mărunt, 3 căni de zeamă de varză murată, o lingură cu pastă de roșii, piper, zahăr și sare după gust;
2 - se bea un itru de borș de putină umplut în casă;
3 - se consumă limonadă făcută din apă plată, suc proapsăt stors de lămâie, miere de albine și frunze de mentă;
4 - murăturile și zeama de murături - mai ales cea de varză - ajută în caz de intoxicație cu alcool;
5 - se consumă multă apă, pentru a rehidrata organismul, deoarece alcoolul deshidratează;
6 - se consumă suc proapsăt de portocale în care s-a adăugat un ou crud;
7 - se face un smoothie din citrice și ardei iute;
8 - se mănâncă o banană iar din coajă se face un ceai (o coajă la 500ml de apă, se fierbe pentru 10 minute);
9 - amestecul de anghinare, ceai verde, limba-mielului și coada-șoricelului curăță ficatul și fierea. Se folosesc 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte;
10 - cu ajutorul unui blender se prepară un smoothie dintr-o banană, 6 căpșune mari, 2 linguri de miere de albine, o cană de suc de portocale proaspăt stors, 2 căni de lapte dulce, un sfert de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de nucșoară, o cană de suc de legume proaspăt (roșii, morcovi, sfeclă, pătrunjel, țelină, lăptucă);
11 - ceaiul de ghimbir cu lămâie se prepară folosind 4 rondele de ghimbir la o cană de apă, se lasă 10 minute și se adaugă suc de lămâie și miere de albine;
12 - se face un amestec din jumătate de banană și un gălbenuș crud și se consumă. Gălbenuşul conţine cisteină, o substanţă care ajută la metabolizarea alcoolului şi eliminarea acetaldehidei, cea care determină instalarea mahmurelii. Bananele sunt o sursă importantă de potasiu, unul dintre principalele minerale consumate de organism în timpul procesării alcoolului;
13 - într-un litru de apă se pun la fiert un pumn de măsline verzi, fără sâmburi și o linguriță de zahăr. Se fierbe pentru 10 minute, iar lichidul obținut se consumă rece, pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici;
Citește și: Ce vin bei la masa de Crăciun: alb, roșu, sec sau dulce? Ce se potrivește cu sarmalele si friptura?
14 - se consumă câte 2-3 căni de ceai verde, alb sau roșu, îndulcite cu miere. Se poate adăuga suc de lămâie;
15 - se poate face o infuzie din sunătoare, gălbenele, mentă, cimbru, busuioc, ghimbir, afin, coada-șoricelului. Se consumă 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere. Se poate adăuga și suc de lămâie.
ATENȚIE! Înainte a de lua orice fel de remediu natural e bine să aflați dacă suferiți de vreo alergie la vreunul dintre tipurile respective de ingrediente.
Firește, soluția ideală e simplă: beți doar atâta alcool, cât știți că puteți suporta fără probleme. A doua zi nu veți avea neplăceri din acest punct de vedere.