Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

DE Florentina Enache | Actualizat: 27.05.2024 - 16:32
Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile - Foto: Pexels.com (Imagine cu caracter ilustrativ)
Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile - Foto: Pexels.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

De multe ori, bananele cumpărate din supermarket se coc foarte repede și se înnegresc într-un timp scurt. Iată câteva trucuri folositoare pentru a menține bananele proaspete mai mult timp.

SHARE

Bananele se pot coace foarte repede, cel mai dăunător factor fiind temperatura din casă. Cu toate acestea, există trucuri pentru a le menține proaspete mai mult timp. 

Citește și: Ce truc trebuie să folosești pentru ca aparatul de reciclat să nu respingă sticlele? Metodă sigură

Iată câteva dintre cele mai eficiente modalități prin care puteți împiedica bananele să se coacă prea repede, conform unui articol Reader's Digest.

Atârnați bananele de un cârlig

Se pare că există un motiv științific pentru care ar trebui să-ți agăți bananele de un cârlig.

Bananele încep să se coacă de îndată ce sunt culese din copaci. Gazul de etilenă se eliberează din tulpini imediat ce sunt culese, dar atunci când atârnați bananele de un cârlig, gazul acționează mai lent. 

Citește și: Ce să pui în vază ca să reziste florile mai mult? Costă câțiva lei și ai tot ce-ți trebuie în casă

Etilena este un hormon natural din fructe, sub formă de gaz. Acesta degradează celulele și face ca fructele să se coacă mai repede, devenind moi și dulci.

Cumpărați banane verzi

Cel mai simplu mod de a vă bucura de banane proaspete cât mai mult este să cumpărați cele mai verzi banane pe care le puteți găsi în magazin.

Citește și: Cum poți răci berea rapid? Trucul pentru a ajunge la temperatura ideală în doar câteva minute

Astfel, vă veți bucura de banane proaspete mai multe zile.

Înveliți tulpinile bananelor cu folie alimentară, de plastic

Gazul de etilenă care face ca bananele să se coacă provine din tulpini.

Dacă veți înveli tulpinile bananelor în folie de plastic sau chiar folie de aluminiu, veți încetini procesul de coacere.

Citește și: Ce aliment pui în mașina de spălat în loc de balsam, pentru haine impecabil de negre? Costă 5 lei

Este posibil să vedeți magazine alimentare care vând ciorchini de banane cu folie de plastic pe tulpini, dar pentru cele mai bune rezultate, luați bananele separat și înfășurați-le tulpinile individual.

Puneți bananele coapte în frigider

Odată ce bananele s-au copt complet, le puteți pune în frigider, unde temperaturile scăzute le vor împiedica să se coacă în continuare (cel puțin pentru câteva zile).

Congelați bananele

Dacă ați cumpărat prea multe banane și nu știți ce să faceți cu ele, dar nici nu vreți să le aruncați, cel mai simplu este să le congelați.

Congelarea bananelor este una dintre cele mai simple modalități de a le păstra conservate pentru utilizare ulterioară (de exemplu, pentru a fi folosite în prăjituri). 

Citește și: Ce metode de manipulare folosesc companiile alimentare? Așa ajungem dependenți de dulciuri

Cu toate acestea, bananele nu trebuie congelate cu tot cu coajă. Decojiți bananele, taiați-le felii și puneți-le în pungi de plastic. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te