Alimentul din cămară mâncat cu cartofi prăjiți ce te ajută la slăbit. Beneficiile din borcan, dar și cum te poate ajuta să dai jos caloriile.
Alimentul din cămară mâncat cu cartofi prăjiți ce te ajută la slăbit
Murăturile sunt foarte apreciate în România. Niciun aperitiv nu este complet fără câteva măsline sau murături care domină masa. Deși unii nu le suportă nici măcar mirosul, cei care care le consumă regulat știu că, odată ce începi, cu greu te mai poți opri.
În această distincție între grupuri, al doilea se întreabă în ce măsură este benefic consumul de murături. De-a lungul anilor, am ajuns să considerăm sute de alimente ca fiind nesănătoase, pentru că așa am auzit sau am fost învățați, fără să știm că, în multe cazuri, această percepție este greșită.
Murăturile își iau numele de la procesul de murare, care implică conservarea alimentelor într-o soluție de sare sau oțet și fermentarea lor singură sau prin adăugarea unei bacterii alimentare precum Lactobacillus plantarum. Ideea din spatele acestor alimente este aceeași ca și a altor forme de conservare: să preveniți să se strice în timp.
Cercetările arată că gustările precum murăturile pot fi benefice pentru pierderea în greutate atunci când ajută la controlul aportului de calorii și previne foamea excesivă, ceea ce poate duce la supraalimentarea în timpul mesei.
Murăturile oferă senzația de sațietate
Murăturile fie fructe sau legume se remarcă prin conținutul lor ridicat de fibre. Această substanță este o parte importantă a unei diete sănătoase și te poate ajuta să slăbești în două moduri: ne ajută să ne menținem mai sătui pe o perioadă mai lungă de timp și ne poate ajuta, de asemenea, să menținem un sistem digestiv sănătos.
Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei
Dintre toate murăturile pe care le găsim pe piață, cele care sunt murate sunt considerate cea mai eficientă variantă. Oțetul este cunoscut pentru calitățile sale de suprimare a poftei de mâncare, precum și pentru că este o sursă excelentă de acid acetic, care a fost legat de pierderea în greutate și chiar de reducerea acumulării de grăsime în zona abdominală.
Acidul acetic ajută la reducerea activității unor enzime responsabile cu stocarea grăsimilor, care, în același mod, ajută la accelerarea metabolismului organismului.