„Aurul portocaliu”, condimentul care crește colagenul și previne ridurile. Un plic costă 6 lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.08.2024 - 08:28
„Aurul portocaliu”, condimentul care crește colagenul și previne ridurile. Un plic costă 6 lei - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ
„Aurul portocaliu”, condimentul care crește colagenul și previne ridurile. Un plic costă 6 lei - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ

„Aurul portocaliu”, condimentul care crește colagenul și previne ridurile. Un plic costă 6 lei. Iată ce beneficii are pentru organism și cum îl poți consuma?

SHARE

„Aurul portocaliu”, condimentul care crește colagenul și previne ridurile. Un plic costă 6 lei. Iată ce beneficii are pentru organism și cum îl poți consuma?

„Aurul portocaliu”, condimentul care crește colagenul și previne ridurile

Colagenul este una dintre proteinele căreia nutriționiștii și specialiștii în sănătate i-au acordat multă atenție în ultimii ani datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. Nu numai că este esențial pentru reconstrucția țesuturilor, dar este compusul prin excelență pentru a elimina temutele riduri și linii de expresie. 

Citește și: Cum pot afecta rănile adânci de piele sănătatea intestinală? Ce au descoperit cercetătorii

În acest moment, pentru a ajuta la creșterea aportului de colagen , este indicat să includeți în alimentație alimente bogate în această proteină, dar și substanțe vegetale precum condimentele. Nu numai că sunt la fel de benefice, dar versatilitatea lor ne ajută să le includem în viața de zi cu zi într-un mod mult mai simplu.

Curry este sufletul bucătăriei indiene; Cu toate acestea, este mult mai mult decât un simplu condiment. Acest condiment nu numai că adaugă o aromă distinctivă și exotică rețetelor, dar oferă și o serie de beneficii pentru sănătate, în special când vine vorba de proprietățile sale anti-îmbătrânire.

Curry este un amestec de condimente utilizat pe scară largă în gătitul diferitelor culturi, în special în India și Asia de Sud-Est. Pentru un indian, această substanță este orice tocană gătită într-un sos cremos și însoțită de orez; Cu toate acestea, în Europa este înțeles ca un condiment datorită timpului colonizării britanice.

Una dintre componentele principale ale curry este turmericul, care conține un compus activ numit curcumină. Curcumina este cunoscută pentru proprietățile sale puternice antioxidante și antiinflamatorii, capabile să ne ajute în nenumărate aspecte ale sănătății și chiar ale aspectului nostru.

Antioxidanții sunt cruciali pentru combaterea radicalilor liberi din organism, care sunt molecule instabile care pot deteriora celulele și pot accelera procesul de îmbătrânire. Prin neutralizarea acestor radicali liberi, curcumina ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor, promovând o piele mai sănătoasă, cu aspect mai tânăr.

Acest compus nu numai că poate reduce inflamația facială, dar are o mare capacitate de a promova producția de colagen și de a accelera funcția corpului de a forma un țesut sănătos nou. Ajută la îmbunătățirea elasticității și fermității pielii, prevenind astfel ridurile.

Pe lângă turmeric, curry poate conține și alte condimente precum chimen, coriandru, schinduf, ghimbir și usturoi. Aceste condimente au, de asemenea, proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației din organism și protejează celulele de stresul oxidativ.

Curry-ul îmbunătățește starea inimii

Ghimbirul, de exemplu, este cunoscut a fi ingredientul natural ideal pentru a preveni îmbătrânirea. Datorită componentelor sale antioxidante, ne poate ajuta să întârziam apariția ridurilor sau a liniilor de expresie. Pe langa faptul ca stimuleaza fluxul sanguin si mentine pielea mult mai elastica si mai ferma.

Turmericul, în special, a fost folosit de secole în tratamentele topice ale pielii datorită proprietăților sale vindecătoare.  Aplicarea sa poate ajuta la reducerea ridurilor, dar si a petelor si a altor semne de imbatranire, promovand o piele mai fina si mai ferma. În plus, consumul de curry poate îmbunătăți sănătatea intestinală, care a fost legată de o mai bună sănătate a pielii.

Citește și: „Lichidul de aur” care îți oferă o piele strălucitoare și accelerează metabolismul. Îl bei dimineața

Pe lângă beneficiile anti-îmbătrânire, curry-ul are o altă serie de avantaje pentru sănătatea noastră. Consumul său regulat poate îmbunătăți starea inimii noastre, care este esențială pentru îmbătrânirea sănătoasă. Condimentele pe care le conține ajută la reducerea nivelului de colesterol și la îmbunătățirea funcției endoteliale, care este capacitatea vaselor de sânge de a se dilata și de a se contracta corespunzător.

Curry poate ajuta, de asemenea, la menținerea unei greutăți sănătoase, care este un aspect cheie pe măsură ce timpul trece și nu știm cum să slăbim acele kilograme pe care le avem în vedere. Unele dintre condimentele pe care le conține, cum ar fi ardeiul capia și piperul negru, pot crește metabolismul și ajuta digestia, ușurând pierderea în greutate.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te