Pentru a crește fructele într-o perioadă cât mai scurtă, unii agricultori folosesc anumite substanțe care nu sunt sănătoase.
Chef Adi Hădean, de exemplu, spune că timp de o lună a avut probleme digestive din cauza consumului repetat de pepene verde și trage un semnal de alarmă pe rețelele de socializare.
Citește și: Cum alegi un pepene bun și dulce: sfaturile specialiștilor. Relatare de la degustarea USV
Chef Adi Hădean, „prizonier” în WC o lună din cauza lubeniței. Ce a găsit un laborator în fructe
„Plecând de la impresia că anul ăsta pepenii românești s-au dus dracului (Doamne iartă-mă), impresie solidificată de faptul că am fost afectat digestiv mai bine de o lună de zile, și nu ușor, afectare care a încetat la o săptămână după ce am scos lubenița din meniu, am început să mă uit în stânga și-n dreapta, să văz dacă-s singurul în situația asta”, a postat Adi Hădean pe rețelele de socializare, relatează spynews.ro.
Citește și: Ce se întâmplă dacă mâncăm semințele din pepenele roșu? Sunt benefice sau nocive pentru organism?
„Ba mai mult, un prieten cu mijloace (adică are laborator de testare) mi-a comunicat că-n pepenii românești testați de el a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal”, a mai precizat cheful.