Fără îndoială, pentru credincioși, Paștele reprezintă una dintre cele mai mari sărbători ale anului. E perioada în care familiile se reunesc și petrec împreună celebrând Învierea Domnului.
Citește și: VIDEO Cozonacul, vedeta dulce a mesei de Paște. Află rețele lui Chef Bontea și Chef Scărlătescu
Drobul de miel, cozonacul, pasca și ouăle roșii nu lipsesc de pe masa de Paște, dar nici salată de boeuf, care este una dintre mâncărurile preferate de români.
Chef Florin Dumitrescu se laudă cu cea mai bună rețetă de salată boeuf, potrivit spynews.ro, și dezvăluie „secretul” său.
Ingrediente:
- 300 g cartofi fierți
- 150 g morcovi fierți
- 80 g mazăre fiartă
- 4 ouă
- 80 g ardei gras murat
- 80 g castraveți murați
- 2 linguri muștar
- 1 lămâie
- 400 ml ulei măsline / floarea soarelui
- 300 g pulpă vită
Mod de preparare:
- puneți pulpa de vită la fiert într-o oala cu apa sărată
- când carnea e gata, adăugați legumele întregi la fiert.
- după ce s-au răcit, tăiați ingredientele cuburi mici
Pentru maioneză:
- amestecați 2 gălbenușuri cu muștarul, sucul de la o lămâie și uleiul de floarea-soarelui (uleiul nu se pune tot odată, se toarnă fir subțire în timp ce se amesteca gălbenușul cu muștar, iar sucul de lămâie se pune la final când maioneza este emulsionată).
- când crema e gata, iar ingredientele tocate cuburi amestecați totul cu maioneza și murăturile tocate.