Cuptoarele se pot murdări ușor după ce gătim, din cauza resturilor alimentare și a grăsimii care se scurge sau sare pe interiorul ușii.
Din acest motiv, după ce am gătit, ideal este să curățăm cuptoarele după ce acestea s-au răcit, în cazul în care să-și îngrijească grăsime sau există resturi alimentare. La o folosire ulterioară, grăsimea se va arde și va putea fi îndepărtată doar cu chimicale dăunătoare, care pot intra în contact cu alimentele.
Citește și: Secretul din bucătărie care vă va ușura viața. Ce să faci pentru a scăpa de arsură de pe tigăi
Iată ce metode naturale, ieftine și eficiente pot folosi pentru curățarea cuptorului.
Bicarbonat de sodiu și oțet alb
O naturală de a curăța cuptorul este prin folosirea oțetului alb și a bicarbonatului de sodiu.
Cuptorul trebuie să fie primit și orice resturi alimentare rămase trebuie îndepărtate.
Citește și: Cum folosim corect șamponul uscat. Metoda greșită folosită până acum, demontată de specialitate
Acoperiți partea de jos a cuptorului și interiorul ușii acestuia cu bicarbonat de sodiu și apoi turnați o cantitate mică de oțe deasupra până când acestea reacționează, făcând o spumă care va descompune orice acumulări de grăsime.
Lăsați să acționeze timp de 20 de minute și apoi ștergeți.
Bicarbonat de sodiu și apă
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în combinație cu apă, formându-se o pastă.
Pur și simplu aplicați pasta pe suprafețele interioare și lăsați-o să stea peste noapte. A doua zi, frecați orice murdărie cu un burete sau perie, apoi ștergeți.
Oteț și suc de lămâie
face și o soluție de oțet cu suc de lămâie, pe care să o pulverizați pe suprafețele cuptorului, lăsând-o să acționeze timp de 15-20 de minute. Frecați și ștergeți reziduurile.