Ingredientul din bucătărie care îți face cuptorul lună. Costă 3 lei. Uite cum să-l folosești

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 16.07.2024 - 10:31
Ingredientul din bucătărie care îți face cuptorul lună. Uite cum să-l folosești - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Ingredientul din bucătărie care îți face cuptorul lună. Uite cum să-l folosești - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Toată lumea are în bucătărie acest ingredient. Este folosit de multe ori pentru prăjituri dar și pentru eliminarea mirosurilor din frigider. Puțini știu că acesta poate curăța coptorul aragazului.

SHARE

Când curățați bucătăria, nu trebuie să utilizați agenți de curățare agresivi. Produsele de uz casnic convenționale sunt adesea suficiente pentru a îndepărta murdăria - acest lucru este valabil și pentru cuptor.

Este un ingredient pe care oricine îl are în bucătărie. 

Ingredientul din bucătărie care îți face cuptorul lună. Uite cum să-l folosești

Nu trebuie să folosiți întotdeauna produse de curățare agresive pentru a vă curăța cuptorul. Aparatele electrocasnice pot fi curățate cu ușurință folosind remedii de casă simple. Bicarbonatul de sodiu, printre altele, este deosebit de eficient, deoarece poate îndepărta chiar și murdăria grea.

Citește și: Ce produs de 2,6 lei / kg te ajută la curățenie și frumusețe. Caută-l în bucătărie. Sigur îl ai

Pentru a face acest lucru, scoateți mai întâi toate tăvile și rafturile din cuptor. Acest lucru face ca bicarbonatul de sodiu să fie mai ușor de aplicat pe zonele de curățat.

Se amestecă apoi un pachet de praf de copt (aprox. 16-17g) cu patru linguri de apă. Asigurați-vă că consistența rămâne cremoasă și nu devine prea curgătoare - atunci aplicarea va fi cea mai eficientă.

Apoi aplica pasta pe zonele murdare si lasa praful de copt sa aiba efect aproximativ 60 de minute. Dacă cuptorul dumneavoastră este foarte murdar, vă recomandăm să lăsați remediul de acasă să aibă efect câteva ore.

La final, ștergeți bicarbonatul de sodiu din zonele murdare cu un burete umed

Curățarea cuptorului: așa puteți evita murdăria

Când coaceți sau gătiți cu cuptorul, folosiți întotdeauna hârtie de copt și vase de copt suficient de mari și înalte. Acest lucru va împiedica resturile de mâncare să ajungă pe pereți sau să picure pe fundul cuptorului.

Citește și: Produsul ce costă 10 lei și îți face mașina de spălat impecabil de curată. NU e vorba de oțetul alb

Ștergeți întotdeauna resturile de alimente și petele de grăsime imediat după folosirea cuptorului. Aceasta înseamnă că reziduurile nu mai pot arde și devin și mai dificil de îndepărtat ulterior.

Dacă nu puteți îndepărta petele arse grav chiar și cu praf de copt, în unele cazuri este indicat să folosiți un produs de curățare special pentru cuptor. Cu toate acestea, acestea sunt adesea dăunătoare mediului și, prin urmare, ar trebui utilizate doar ocazional, scrie chip.de.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te