Ingredientul secret pe care să-l pui în pâine ca să iasă moale și pufoasă. O pungă costă 12 lei. Ce spun specialiștii și despre ce ingredient este vorba?
Ingredientul secret pe care să-l pui în pâine ca să iasă moale și pufoasă
Pâinea de casă este o pâine făcută manual, acasă, fără a folosi metode industriale sau aditivi specifici pentru producția de masă. Această categorie dintre cele mai tradiționale și simple forme de pâine, făcută din ingrediente de bază, precum făină, apă, drojdie și sare, la care se pot adăuga diverse ingrediente pentru gust și textură.
Ei bine, pentru a face cea mai pufoasă și moale pâine de casă, există un ingredient secret ce poate face acest lucru.
Pentru o pâine de casă delicioasă și pufoasă, un ingredient "secret" pe care îl puteți adăuga în aluat este laptele praf. Acesta nu doar că îmbunătățește textura pâinii, făcând-o mai moale și mai aerată, dar îi oferă și o aromă subtilă și o crustă mai aurie. Laptele praf ajuta la o fermentarea mai uniformă și la o textură mai elastică a miezului.
Laptele praf se amestecă cu făina și sarea, apoi se adaugă drojdia activată înainte cu apă călduță și frământați ușor până obțineți aluatul, adăugând apă caldă. După ce ai făcut acest pas, acoperă bolul și lasă aluatul la dospit timp de 1-1,5 ore, până își dublează volumul.
Citește și: Ingredientul care te ajută să scapi de firele albe în doar câteva minute. Costă doar 10 lei
După ce a crescut, modelează aluatul și lasă-l să mai dospească încă 30 de minute în tava de copt. Apoi, coace pâinea în cuptorul preîncălzit la 220°C timp de 10 minute, apoi redu temperatura la 200°C și mai las-o 20-25 de minute.