FOTO Povestea lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite”: părăsit de tată la 1 an, crescut de bunică

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.03.2025 - 14:32
Povestea lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite”: părăsit de tată la 1 an, crescut de bunică - Foto: Facebook / Chefi la cuțite
Povestea lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite”: părăsit de tată la 1 an, crescut de bunică - Foto: Facebook / Chefi la cuțite
Povestea lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite”: părăsit de tată la 1 an, crescut de bunică - Foto: Instagram
Povestea lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite”: părăsit de tată la 1 an, crescut de bunică - Foto: Instagram

Povestea de viață a lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite” este demnă de un roman „best seller”. Declarat cel mai bun chef din Italia în 2024, românul cu origini libaneze a fost părăsit de tată la 1 an și crescut de bunică, mama sa plecând la muncă în străinătate.

SHARE

Chef Richard Abou Zaki, jurat al show-ului „Chefi la cuțite” alături de chefii Orlando Zaharia, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, s-a născut la Piatra Neamț, iar tatăl său, care l-a părăsit când avea doar 1 an, este de origine libaneză. 

El spune că „m-am născut cu această pasiune – mâncarea, pentru mine, este fundamentală, am respectat-o mereu și apoi am început să creez combinații de gusturi și mâncăruri, făcând ca această pasiune să devină centrul vieții mele”.

Iar evoluția sa demonstrează acest lucru. La 23 de ani, Chef Richard a câștigat o stea Michelin. Iar în 2024, la doar 27 de ani, a fost declarat cel mai bun chef din Italia.

Citește și: Varza murată pentru sarmale este prea acră sau sărată? Trucul simplu recomandat de Chef Bontea

Povestea lui Chef Richard de la „Chefi la cuțite”: părăsit de tată la 1 an, crescut de bunică

Povestea de viață a lui Chef Richard este demnă de un roman „best seller”. Recent, super-bucătarul a dezvăluit că a fost crescut de bunica sa și a publicat pe rețele de socializare o fotografie cu „Nonna”, cum o alintă el, de când era adolescent. 

Citește și: Recunoașteți personajul? Băiețelul care a ajuns unul dintre cei mai mari chefi bucătari din România

Părinții lui Chef Richard au divorțat când el avea doar un an și jumătate și el a rămas în grija bunicii sale „Nonna”.

Mama sa a plecat la muncă în Italia, întâi la Roma, apoi la Modena, iar el i s-a alăturat când avea 5 ani.

Citește și: Viața secretă a lui Nicolai Tand. Șofer pe ambulanță și însurat cu o franțuzoaică de doar 19 ani

De atunci, sunt aproape nedespărțiți. Chef Richard locuiește și muncește alături de mama sa în Italia, unde are patru restaurant, și face naveta în România pentru a face parte din juriul „Chefi la cuțite”. 

Drumul său spre succes a însemnat multă muncă, talent, și ambiție, dar și norocul de a face practică într-unele dintre cele mai apreciate restaurante din lume - Le Gavroche, în Londra, local cu 3 stele Michelin, unde s-au format, de exemplu, și Gordon Ramsay, și Marco Pierre White, dar și la Osteria Francescana, restaurantul lui Chef Massimo Bottura. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te