Trucul simplu cu un ingredient prin care poți decoji în 2 secunde usturoiul. Ai nevoie de un bol. Cum poți face acest lucru și ce trebuie să ai în vedere?
Trucul simplu cu un ingredient prin care poți decoji în 2 secunde usturoiul
Usturoiul este folosit în aproape toate bucătăriile lumii, oferind o aromă inconfundabilă. În Egiptul Antic, usturoiul era considerat un simbol al forței și era oferit sclavilor care construiau piramidele. În Evul Mediu, era folosit pentru a proteja împotriva vampirilor și a spiritelor rele.
Acum este considerat antibiotic natural și asta pentru că, conține alicină, un compus cu puternice proprietăți antimicrobiene.
Citește și: Leguma ieftină, gustoasă și la îndemână. Te ajută să îți protejezi creierul și să nu îmbătrânești
De asemenea, îmbunătățește imunitate: Consumul regulat ajutor la combaterea infecțiilor. Scade tensiune arterială: Ajută la reglarea tensiunii și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Detoxifiant: Curăță organismul de toxine și metal grele.
Efect antioxidant: Protejează celulele împotriva stresului oxidativ.
Singurul dezavantaj al acestuia este modul în care trebuie curățat. Din păcate, este lipicios și necesită ceva timp până când poate fi consumat, însă astăzi noi venim cu o metodă rapidă prin care poți scăpa de această corvoadă.
Un truc simplu și eficient pentru a curăța usturoiul rapid și fără bătăi de cap este folosirea unui borcan sau a unui bol.
Citește și: Cum se face supa de varză pentru slăbit, rapid, simplu, ieftin. Cum să o consumi pentru efect maxim
Pune cățeii de usturoi într-un bol. Toarnă apă fierbinte peste ei și lasă-i timp de 1-2 minute. Scoate usturoiul și presează ușor fiecare cățel între degete. Coaja se va desprinde fără efort.