De Sărbătorile de iarnă, cozonacul va fi mai scump cu 30% decât anul trecut, a declarat acesta la emisiunea Talk News de la Profit TV.
„Discutăm de creşterea preţului la cereale, a mai crescut după seceta de anul trecut, creşterea preţului la energie electrică, gaze, care intervin direct în acest sector. Creştererile pot ajunge până la 60%, sigur, nu se va ajunge până acolo, pentru că puterea de cumpărare a românilor este mică. În sectorul panificaţiei se fac calcule de preţuri, zilnic, pentru a rezista la un anumit nivel”, a spus Dragoș Frumosu.
Potrivit preşedintelui SINDALIMENTA, dacă până acum preţurile au crescut cu 15%, sigur vor creşte cu încă 15%.
Citește și
Nicușor Dan a propus scumpirea gigacaloriei
Miliardele Securității îi încaieră pe Iliescu și Voiculescu. Hodor: Banii ICE Dunărea, la Bancorex
„Vă spun cu toată responsabilitatea. probabil de sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac cu 30% mai scump ca anul trecut”, a mai afirmat Dragoş Frumosu, precizând că s-au înregistrat deja creşteri de preţuri la ulei cu 20%, la lactate, între 5 şi 7%.
El a menţionat că de la 1 ianuarie, preţul la carnea de pasăre va creşte cu 10 sau 15% în primă fază, în condiţiile în care România importă cam 80% din necesarul de pe piaţă.
Da asemenea, de la 1 februarie 2022 s-ar putea înregistra o creştere de 15% până la 20% la carnea de porc.