Cozonaci prezentați drept „de casă”, cu 21 de aditivi. Ce nereguli au descoperit reprezentanții ANPC, chiar înainte de Paște?
Diferențele dintre cozonac și pască, tradiționalele preparate de Paște, provin din istoria diferită a fiecăreia, una veche de mii de ani. Mai mult decât atât, cele două copturi sunt printre primele menționate în istoria gastronomică a României.
Nu ai timp, nu știi ori n-ai chef să gătești de Paște? Dacă vrei să petreci alături familie și prieteni și să ai detoate pe masă de Înviere, poți să comanzi mâncarea. Majoritatea restaurantelor și firmelor de catering oferă meniuri complete. Dar, atenție, la calcule!
Toți vrem un cozonac de Paște care să fie pufos, cu miez aerat și care să rămână proaspăt și după câteva zile. Dar ce faci dacă, deși urmezi rețeta întocmai, cozonacul iese greu, uscat sau cu un gust prea intens de unt?
Cozonacul pufos, cu miez aerat și crustă rumenă, este sufletul mesei de Paște și amintirea vie a copilăriei petrecute în bucătăria bunicii. Însă rețeta perfectă nu stă doar în ingrediente, ci în gesturi blânde, răbdare și câteva secrete transmise din generație în generație.